Μενού
Ο σεισμός γίνεται αισθητός στον Πύργο
Η στιγμή που ο σεισμός γίνεται αντιληπτός στον Πύργο | patrisnews.gr
  • Α-
  • Α+

Ο διπλός σεισμός στο Ιόνιο, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής (29/3) έγινε αισθητός πέρα από τις ευρύτερες περιοχές στην Ηλεία, και στην Αττική.

Ο διπλός σεισμός στο Ιόνιο, μάλιστα, προκάλεσε μικροζημιές στη Ζαχάρω και πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, ενώ στη δημοσιότητα έρχονται τα πρώτα βίντεο από τις γύρω περιοχές.

Ειδικότερα, το patrisnews.gr δημοσίευσε ένα βίντεο από τη στιγμή που κάτοικοι του Πύργου, οι οποίοι κάθονται σε καφετέρια, αντιλαμβάνονται πως ο Εγκέλαδος «χτύπησε» τις Στροφάδες και τρέχουν προς τα έξω.

Το κατάστημα εστίασης στον Πύργο από τη μία στιγμή στην άλλη άδειασε με τους θαμώνες να τρέχουν καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές κοντά στις Στροφάδες.

Σεισμός στο Ιόνιο: Ζημιές στη Ζαχάρω

Ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στο Ιόνιο, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Στροφάδες, έχει προκαλέσει κάποιες μικροζημιές στη Ζαχάρω, όπως ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για τις ζημιές στη Ζαχάρω μετά τον σεισμό, επισημαίνοντας πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της καταγραφής των ζημιών και παρατηρούμε κάποιες υλικές ζημιές σε παλιές εγκαταστάσεις, όπως το δημοτικό στάδιο».

«Βεβαίως, έχουμε πτώση μάντρες, τοιχία και γεφύρια από τις πρώτες καταγραφές. Σε κάθε περίπτωση οι ζημιές είναι υλικές και αυτό είναι το ευτυχές γιατί δεν είχαμε θύματα ή τυχόν τραυματισμούς» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ζαχάρως, με την ΕΡΤ να φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το δημοτικό στάδιο όπου παρατηρούνται μικρά ρήγματα στους τοίχους.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA