Μενού
Ζημιές στη Ζαχάρω από τον σεισμό στο Ιόνιο
Μικροζημιές στο δημοτικό στάδιο της Ζαχάρως | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στο Ιόνιο, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Στροφάδες, έχει προκαλέσει κάποιες μικροζημιές στη Ζαχάρω, όπως ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για τις ζημιές στη Ζαχάρω μετά τον σεισμό, επισημαίνοντας πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της καταγραφής των ζημιών και παρατηρούμε κάποιες υλικές ζημιές σε παλιές εγκαταστάσεις, όπως το δημοτικό στάδιο».

«Βεβαίως, έχουμε πτώση μάντρες, τοιχία και γεφύρια από τις πρώτες καταγραφές. Σε κάθε περίπτωση οι ζημιές είναι υλικές και αυτό είναι το ευτυχές γιατί δεν είχαμε θύματα ή τυχόν τραυματισμούς» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ζαχάρως, με την ΕΡΤ να φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το δημοτικό στάδιο όπου παρατηρούνται μικρά ρήγματα στους τοίχους.

Ζημιές στη Ζαχάρω από τον σεισμό στο Ιόνιο
Ζημιές στη Ζαχάρω από τον σεισμό στο Ιόνιο | ΕΡΤ

 

Ζημιές στη Ζαχάρω από τον σεισμό στο Ιόνιο
Ζημιές στη Ζαχάρω από τον σεισμό στο Ιόνιο | ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στο Ιόνιο ακολούθησε αυτόν των 4,3 Ρίχτερ, με την περιφέρεια Ηλείας να αποφασίζει την εκκένωση σχολείων για προληπτικούς λόγους.

Σεισμός: Προληπτική εκκένωση κτιρίων

Σε εξέλιξη είναι έλεγχοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και μηχανικούς στην Ηλεία, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν το πρωί σε θαλάσσια περιοχή στο Ιόνιο. 

«Κλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και μηχανικών της αντιπεριφέρειας Ηλείας έχουν ξεκινήσει ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα από τη διπλή σεισμική δόνηση» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, είπε ότι «ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ πήραμε την απόφαση για την προληπτική εκκένωση δημοσίων κτιρίων, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών, όπως το κτίριο της περιφερειακής ενότητας στον Πύργο και το κτίριο των δικαστηρίων».

Ακόμη, ανέφερε ότι «οι μαθητές των σχολείων, αμέσως μετά τον σεισμό, συγκεντρώθηκαν στα προαύλια και έχει ήδη δοθεί προφορική εντολή, ώστε να μην λειτουργήσουν σήμερα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, δήλωσε  ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τυχόν ζημιές από τους σεισμούς, ενώ μηχανικοί του δήμου έχουν μεταβεί στα σχολεία, προκειμένου να ελέγξουν τα κτίρια».

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA