Μενού
Συνάντηση Ιερώνυμου με Ελπιδοφόρο
Συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ελλάδας με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και της βάπτισης των παιδιών τους έθεσε ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης (25/01) με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε δηλώσεις μαζί με τον κ. Ελπιδόφορο μετά τη συνάντησή τους, όπου είπε πως τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών μπορούν να βαφτίζονται, εφόσον το επιθυμούν τα ίδια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ανέφερε συγκεκριμένα πως «θα αφήνουμε αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν λίγο και εφόσον το επιθυμούν, θα βαπτίζονται. Η εκκλησία δεν θα αφήσει αυτά τα παιδιά απ' έξω».

«Δεν είμαστε κατά των παιδιών, τα παιδιά τα αγαπάμε και περισσότερο απ' όλους τους άλλους. Η εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, μέχρι να δουν τη ζωή, και εφόσον το επιθυμούν, θα βαπτιστούν» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιερώνυμος.

Σε ό,τι αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, συμφώνησε –κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του– με την τοποθέτηση του κ. Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη βάπτιση των παιδιών τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA