Μενού
ieronymos.jpg
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Θέση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει «διπλωματική στάση», αλλά εν τέλει δεν απέφυγε τα επιχειρήματα που ακούγονται συνήθως από συντηρητικούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας.

«Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Πώς θα κάνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία. Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερώνυμος επανέλαβε ότι η θέση της Εκκλησίας θα διατυπωθεί μετά από σύγκλιση όλη της Ιεραρχίας όταν η κυβέρνηση αποφασίσει για το θέμα.

Ιερώνυμος: «Δεν είναι σωστή η πορεία του»

Μετά τις απόψεις του για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποθετήθηκε για ακόμη ένα θέμα που σχετίζεται με ανήλικους. Πρόκειται για τις σοβαρές καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Όπως υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος, είχε πει στον πατέρα Αντώνιο ότι «δεν είναι σωστή η πορεία του», πριν γίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του.

Πάντως, ο Ιερώνυμος τόνισε ότι αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω», είπε χαρακτηριστικά.

Για την οπαδική βία, ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε: «Πρέπει να πάμε πάνω στο πρόβλημα και να το λύσουμε. Θα ακολουθήσουν και χειρότερα πράγματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την Παιδεία μας. Πηγαίνετε σήμερα σε ένα σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης. Απογύμνωσαν τα σχολεία».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που από ιερείς και μέλη της Εκκλησίας για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Εγώ έχω βγάλει νέα ταυτότητα», τονίζοντας πως «και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ομάδες με πιο στενά μυαλά, όμως όποιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη οικογένεια μπορεί να αποχωρήσει».

Ιερώνυμος: «Ας τον αφήσουμε τον καημένο»

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος παραχώρησε δήλωση και στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όπου ανέφερε σε ερώτηση δημοσιογράφου πως «αν εσύ ερωτευόσουν άντρα θα τον παντρευόσουν, εγώ δεν θα παντρευόμουν άντρα ποτέ». Για την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να παντρευτεί τον σύντροφό του τόνισε: «Ας τον αφήσουμε τον καημένο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA