Μενού
Χιονισμένος καιρός
Χιονόπτωση στα Πεύκα και στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής «ψυχρής εισβολής» με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και εμφανής πτώση της θερμοκρασίας, την ώρα που ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ανάλογη «εικόνα» και σήμερα, Κυριακή (21/01).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον χειμερινό καιρό έχουν «ντυθεί στα λευκά« πολλές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, ακόμη και η Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου έγινε απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού αλλά και εθνικού οδικού δικτύου, ενώ σε πολλά σημεία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. Ο καιρός και τα χειμερινά φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν ύφεση από σήμερα το μεσημέρι.

Χιονισμένος καιρός
Χιονισμένος καιρός | Eurokinissi

 

Χιονισμένος καιρός
Χιονισμένος καιρός | Eurokinissi

Καιρός: Τι γίνεται με τα περιοριστικά μέτρα

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, «με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στον Νομό Ιωαννίνων (σχετική η από 20-01-2024 ανακοίνωσή μας), λόγω εξασθένησης των καιρικών φαινομένων, ένεκα των οποίων είχαν επιβληθεί».

Από το μεσημέρι ωστόσο, προβλέπεται σταδιακή ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων από τα βόρεια.

Καιρός: Στα «λευκά» αρκετές περιοχές της χώρας

Ο καιρός και τα χειμερινά φαινόμενα έφεραν αρκετά χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας της βόρειας Ελλάδας, ενώ ο υδράργυρος κατέγραψε ραγδαία πτώση κατά τη διάρκεια της χώρας.

Μεταξύ των περιοχών που έπεσαν τα πρώτα χιόνια ήταν το Νευροκόπι, η «Σιβηρία» της Ελλάδας. Παράλληλα, στα «λευκά» ντύθηκε η Κοζάνη, η Φλώρινα και αρκετές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Χορτιάτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πρώτα χιόνια στην Κοζάνη, με τη μεγαλύτερη χιονόπτωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να λαμβάνουν χώρα το βράδυ του Σαββάτου. Απαγορεύτηκε η κίνηση στην Εγνατία Οδό, αλλά και σε τοπικές οδούς όπως Κοζάνης - Λάρισας και Γρεβενών - Τρικάλων.

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στα πεδινά, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά και στην Πελοποννήσο, την Εύβοια και την Κρήτη στα ορεινά. Σταδιακά θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -06 (μείον έξι) έως 08 βαθμούς, στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στη υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA