Μενού
kakokairia-elias-plimmires-eyboia-2
Καταστροφές σε σπίτι από την κακοκαιρία Elias στην Εύβοια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύσκολες ώρες καταγράφονται στην Εύβοια, περιοχές της οποίας σφυροκοπούνται από το πρωί της Τετάρτης (27/09) από την κακοκαιρία Elias προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και σε οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει το evima.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα –από την κακοκαιρία– καταγράφονται στο βόρειο κομμάτι του νησιού και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Κυμάσι, όπου μετά από την υπερχείλιση του ποτάμου Κυμασιώτη, πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό, με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να ανεβαίνουν στις ταράτσες των σπιτιών τους, για να σωθούν.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο τοπικό μέσο, σημειώνει πως ναι μεν ο ίδιος πρόλαβε να γλιτώσει, προτού πλημμυρίσουν τα πάντα στο χωριό, η ηλικιωμένη γειτόνισσά του αναγκάστηκε να ανέβει στην ταράτσα, για να μην πνιγεί.

kakokairia-elias-plimmires
Προβλήματα από πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias | Eurokinissi

Κακοκαιρία Elias: Τι αναφέρει κάτοικος της περιοχής

«Η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Πυροσβεστική δέχεται συνέχεια κλήσεις για άντληση υδάτων, τα οποία έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία Elias.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA