Μενού
patra gefyra
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τραγωδία σημειώθηκε στην Πάτρα, καθώς κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην περιοχή Χάραδρο, στην περιμετρική οδό της πόλης, με αποτέλεσμα ένα άτομο να ανασυρθεί νεκρό. 12 ακόμα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, οι Αρχές ειδοποιήθηκαν στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με drones, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με δύο σκύλους διασώστες, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Ακούγονται φωνές κάτω από τα συντρίμμια

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Εμφανώς ταραγμένος ο άνθρωπος με σκόνες στο πρόσωπο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Λέκκας: Η γέφυρα είχε προβλήματα στατικότητας – Παρουσίαζε τεράστια προβλήματα

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς.

«Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες», ανέφερε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

Στην Πάτρα βρίσκεται και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκεται αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA