Μενού
container
Κοντέινερ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κλείνουν δύο εργοστάσια της χαρτοποιίας Sonoco Hellas ΑΕ σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, μία εβδομάδα μετά την είδηση για «λουκέτο» στο εργοστάσιο υαλουργίας «Γιούλα».

Οι περίπου 90 εργαζόμενοι στο Κιλκίς (παραγωγή) και στη Θεσσαλονίκη (συσκευασία) έμαθαν αιφνιδιαστικά τα κακά μαντάτα όταν επέστρεψαν στη δουλειά μετά την αργία της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με το voria.gr, η επιχείρηση ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως θα σταματήσει την παραγωγή λόγω του ενεργειακού κόστους. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως στους εργαζομένους ανακοινώθηκε ότι θα εφαρμοσθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, χωρίς να δοθούν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κλείσει οριστικά στις 31 Μαΐου, προκειμένου, στο μεσοδιάστημα, να εξυπηρετήσει τις παραγγελίες που υπάρχουν.

Η χαρτοποιία Sonoco Hellas ΑΕ είναι θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της συσκευασίας Sonoco Products Co., με έδρα στο Hartsville της Νότιας Καρολίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδρύθηκε το 1999 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία χαρτονιού από ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, κατασκευάζει ανακυκλωμένο χαρτόνι, χάρτινα κυλινδρικά εξαρτήματα, χαρτοπυρήνες και χάρτινους κυλίνδρους.

Υπενθυμίζεται πως το 2023 προηγήθηκε το κλείσιμο ακόμη τεσσάρων εργοστασίων, αυτών της Tupperware στη Θήβα, της Reckitt Benckiser στο Βασιλικό Χαλκίδας και των μονάδων της Crown Can Hellas σε Πάτρα και Κόρινθο. Τα εργοστάσια αυτά, όπως και της Sonoco, ανήκουν σε θυγατρικές πολυεθνικών ομίλων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA