Μενού
fotia
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε έκταση 10 χιλιομέτρων δημιουργώντας ένα τεράστιο μέτωπο.

Εκκενώσεις και μηνύματα του 112

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο Βελεστίνο πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και, αν απαιτηθεί, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε νεότερο μήνυμα του 112 για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου προς την πόλη του Βόλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ακόμα ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπύραρχο, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Διακοπές σε νερό και ρεύμα

Η κατάσταση στο Βελεστίνο είναι δραματική καθώς παρουσιάζονται διακοπές ρεύματος και νερού.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, προειδοποίησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να σβήσει η φωτιά διότι υπάρχουν κοντά δεξαμενές προπανίου. 

«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Αλλά εδώ φύγετε, έχει δεξαμενές προπανίου και είναι στα 20 μέτρα η φωτιά, προσπαθούμε να την σβήσουμε. Φύγετε μην γίνει καμία μεγάλη ζημιά, να σωθεί ο κόσμος», είπε ο κ. Μπέος.

Φλόγες σε σπίτια

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας ενώ έκλεισε ο κεντρικός άξονας Βόλου - Λάρισας.

Παράλληλα καίγονται και επιχειρήσεις. 

Η φωτιά αποκόπηκε στις Εργατικές Κατοικίες του Προφήτη Ηλία όμως από την άλλη πλευρά έχουν καεί σπίτια, οικοδομές και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.

Χώροι φιλοξενίας

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου και την εκκένωση πολλών οικισμών στην περιοχή, ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση ο Εκθεσιακός Πολυχώρος του Δήμου για την διαμονή τους.

Οσοι το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού, ενώ παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για την μετακίνησή τους.

Επίσης για κάθε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA