Μενού
skilos_reader
  • Α-
  • Α+

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε σήμερα (11/12) στο Mega για την πορεία των ερευνών ως προς τον εντοπισμό του πιθανού δράστη ή δραστών της κακοποίησης του σκύλου στην Αράχωβα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, διευκρίνισε πως «από τα δεδομένα που έχει μέχρι στιγμής η αστυνομία, κοινώς από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό, δεν φαίνεται κάποιος ύποπτος δράστης, δεν μας δείχνει άνθρωπο να παρεμβαίνει στο ζώο στην Αράχωβα».

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως αναμένονται τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης, για να ληφθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα ως προς το περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, και όταν θα προκύψει κάτι από την εισαγγελική αρχή, τότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ. «Η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη κάποιου δράστη» σημείωσε.

Κωνσταντία Δημογλίδου: Τι είπε για την Αράχωβα

«Μετέβησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής για να συνδράμουν στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής από τα δεδομένα που έχει στα χέρια της η αστυνομία, από καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, δεν μας δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη, δεν μας δείχνει άνθρωπο να παρεμβαίνει πάνω στο ζώο.

Φυσικά υπάρχουν οι καταθέσεις των τριών κτηνιάτρων, της μίας που εξέτασε το ζώο πριν πεθάνει, και των δύο από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που το εξέτασαν μετά. Αναμένεται, σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα, και το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης από κάποιες φωτογραφίες που υπάρχουν από την εξέταση του ζώου, και να δοθεί αυτό το υλικό στον αρμόδιο εισαγγελέα για να προχωρήσει η υπόθεση.

Όταν έχουμε κάτι επίσημο από την εισαγγελική αρχή, τότε θα γίνουν και οι ανακοινώσεις από την αστυνομία. Πάντως, η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη κάποιου δράστη ή σε ταυτοποίηση κάποιου ανθρώπου ως δράστη της υπόθεσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Θέμα ωρών οι απαντήσεις για τον Όλιβερ

Εντός της σημερινής ημέρας ή αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από τις Αρχές όσον αφορά στα αίτια θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που πέθανε λόγω των βαριών τραυμάτων που έφερε στο σώμα του.

Το θέμα του Όλιβερ απασχολεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, ωστόσο κρίνεται πως είναι θέμα ωρών να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του, όπως προανήγγειλε και ο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε πως «έχουν ήδη έχουν ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση».

Όλα τα στοιχεία, «εξετάζονται ενδελεχώς» και οι Αρχές, όπως συμπλήρωσε, έχουν «καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος».

Ερωτώμενος εάν θα «καθαρίσει τ΄όνομα της Αράχωβας», ο υπουργός αρκέστηκε να πει «πιστεύω ότι θα καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας».

Κατά τις πληροφορίες, εξετάζεται και το σενάριο ο σκύλος να μην έπεσε θύμα επίθεσης από άνθρωπο, αλλά από αγέλη σκύλων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA