Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Έρευνες της ΕΛΑΣ | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Εντός των επόμενων ωρών και μέχρι αύριο Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας για να του απαγγελθούν κατηγορίες ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, οι οποίοι ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια στην ορεινή Κορινθία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο, εντοπίστηκε ο πατέρας και προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα, ο άνδρας φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Επιπλέον, η δημόσια τηλεόραση επισημαίνει ότι η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος θα οδηγηθεί στο Παίδων για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, η μητέρα και τα υπόλοιπα παιδιά, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής, που βρίσκονται.

Κορινθία: Τι συνέβη

Η επιχείρηση στο κοινόβιο έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, κατά την οποία είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Μάλιστα, οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA