Μενού
Αστυνομία
Αστυνομία | EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από ρίψη φωτοβολίδας στου Ρέντη και τού ακρωτηρίασαν χθες, Τρίτη (12/12) το πόδι μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε για τον 31χρονο αστυνομικό και εξήγησε για ποιο λόγο τον ακρωτηρίασαν. «Τού έκοψαν το πόδι, είπαν οι γιατροί, μήπως λειτουργήσει ο εγκέφαλος. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τον έσωσαν οι συνάδελφοί του που τού έβαλαν το τουρνικέ και τού έκαναν ΚΑΡΠΑ» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Οι γιατροί πήραν αυτήν την απόφαση να τού κόψουν το πόδι. Οι συνάδελφοι, μόνο και μόνο στη διαμαρτυρία γέμισε όλη η αστυνομία από αστυνομικούς, είδαν τον εαυτό τους στο σημείο του 31χρονου. Εκεί, όμως, δεν θα πρέπει να βλέπει τον εαυτό του μόνο ο αστυνομικός, αλλά ο κάθε πολίτης καθώς το έχουμε δει να συμβαίνει με τον Καμπανό, τον Μιχάλη, φιλήσυχους ανθρώπους που πήγαν να δουν τον αγώνα με το παιδί και έφαγαν φωτοβολίδα» πρόσθσε ο κ. Καλλιακμάνη για τον 31χρονο αστυνομικό.

Ρέντη: Ο αστυνομικός «εκλιπαρούσε να του βγάλουν τη φωτοβολίδα»

Οεπικεφαλής της διμοιρίας που δέχτηκε την επίθεση από τους χούλιγκαν έξω από γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, περιέγραψε τα όσα έζησε, δίπλα στον συνάδελφο του, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

«Θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε. Είναι πολύ αξιοπρεπής, πολύ δυνατό παιδί. Υπήρξε συνάδελφος που μου ζήτησε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα. Είχαμε σοκαριστεί γιατί ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τραυματισμός» δήλωσε ο αστυνομικός στο OPEN.

«Συνάδελφος, λοιπόν, έβγαλε, τράβηξε τη φωτοβολίδα, τα τρία τέταρτα. Το ένα τέταρτο έμεινε μέσα. Προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου να το βγάλω. Δεν επέμεινα περισσότερο γιατί έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Είδα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω» πρόσθεσε.

«Εκτοξεύσανε μολότοφ εκρηκτική, η οποία έσκασε δίπλα στον Γιώργο που ήταν ξαπλωμένος, στην άλλη πλευρά, στο άλλο πόδι. Αυτή η εκρηκτική του προκάλεσε και εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς», εξήγησε ο επικεφαλής της διμοιρίας ΜΑΤ, ενώ τονίζει ότι, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο και γνώριζαν την τεχνική πρώτων βοηθειών τουρνικέ προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 31χρονο.

«Τα πρώτα 20 λεπτά είχε αισθήσεις. Είχε τις αισθήσεις του. Απ’ ότι μου είπαν οι γιατροί, για να έχει ακόμα αναπνοή ο Γιώργος, αυτό που τον έχει σώσει είναι το τουρνικέ, τα δύο τουρνικέ και η φυσική του κατάσταση. Το είχε καταλάβει ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή, γιατί εκλιπαρούσε και τα παιδιά να του βγάλουν αυτό το πράγμα από το πόδι του. Θέλω να ακουστεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Το υγιές κομμάτι να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι μαζί του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα» υπογραμμίζει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA