Μενού
rentis-18xronos
Ο 18χρονος κατηγορούμενος για τα επεισόδια του Ρέντη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο πρόσωπο που προμήθευσε τον 18χρονο με τη ναυτική φωτοβολίδα, αλλά και στους καθοδηγητές των επεισοδίων στου Ρέντη έχει επικεντρωθεί η έρευνα των Αρχών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου αποκάλυψε πως ο 18χρονος συλληφθέντας υπέδειξε το άτομο που του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει υποδειχτεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες  ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε ο κ. Οικονόμου στον ΣΚΑΙ.

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και  αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» πρόσθεσε. 

Στο «μικροσκόπιο» τουλάχιστον τέσσερις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα από συνδέσμους σε Δυτική Αττική, Πειραιά και Νότια Αττική. Φαίνεται πως ήταν αυτοί που έδρασαν ως καθοδηγητές. 

Οι Αρχές επιχειρούν να απαντήσουν σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως ποιοι χρηματοδοτούν τους συνδέσμους οπαδών αλλά και ποιοι τους προμηθεύουν με τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιούνται στα εκάστοτε επεισόδια.

Άτομο που δραστηριοποιείται στον χώρο και μίλησε στο ίδιο μέσο, επεσήμανε πως συνήθως υπάρχουν 2-3 καθοδηγητές που δίνουν σαφείς οδηγίες για το πώς να δράσουν. «2-3 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας, (σ.σ. μας λένε) να τους περιμένουμε (σ.σ. τους οπαδούς αντίπαλων ομάδων) και αν δεν έχουν έρθει, πάμε στους αστυνομικούς» είπε. 

Ο 18χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει πει στις Αρχές ότι έλαβε τη φωτοβολίδα από ένα άτομο που φορούσε full face μάσκα και αδυνατεί να το αναγνωρίσει. Ωστόσο, ο κ. Απόστολος Λύτρας, έκρινε πως ο εντολέας του δεν μιλάει καθώς φοβάται τυχόν αντίποινα.

Ο πατέρας του συλληφθέντα, δε, κατήγγειλε πως κάποιος έταξε στο παιδί του χρήματα για να αναλάβει εκείνος την ευθύνη του τραυματισμού του αστυνομικού. 

«Στα γήπεδα θα μπουν παντού κάμερες με τρόπο που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία ξεκαθάρισε ότι ηλεκτρονικές κάμερες πρόκειται να πουν σε όλα τα γήπεδα, μάλιστα με τρόπο «που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΤ και είπε πως «έχουμε το πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο κατά παραβατικών συμπεριφορών στον αθλητισμό», τονίζοντας ότι θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα, «με τρόπο που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν και θα έχουμε αλλαγή σελίδας».

Επίσης, σημείωσε ότι «η εικόνα μέσα στα γήπεδα έχει βελτιωθεί αλλά έχουμε βίαιες ενέργειες εκτός. Καθένας που θα μπαίνει στο γήπεδο θα περνά από “ακτινογραφία”».

Ακόμη, σχολιάζοντας την λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκανς που προσκόμισε στην Εισαγγελία, είπε πως «στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα μας τα όπλα για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

200 ονόματα «σκληρών» χούλιγκανς 

Την Τρίτη (12/12) η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, έφεραν το ζήτημα της οπαδικής βίας στον Άρειο Πάγο, παραδίδοντας φακέλους με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά ανά την επικράτεια και προέρχονται από όλες τις ομάδες.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, που έκανε λόγο για «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο των επεισοδίων στου Ρέντη

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο των επεισοδίων.

Στα πλάνα, που τραβήχτηκαν μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή, διακρίνονται δύο άτομα να απομακρύνονται από τον τόπο. 

Ειδικότερα, το ένα άτομο φαίνεται να κρύβεται πίσω από σταθμευμένο όχημα, την ώρα που από το σημείο περνούν οχήματα της αστυνομίας, ενώ ένα δεύτερο άτομο φαίνεται να τρέχει για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Δεν υπάρχει καμία περαιτέρω πληροφορία για την ταυτότητα των προσώπων αυτών και για τον ρόλο που μπορεί να έπαιξαν στα επεισόδια. 

Πάντως, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας θεωρούν θέμα χρόνου την ταυτοποίηση κι άλλων εμπλεκομένων. 

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού

Όσον αφορά στον αστυνομικό, οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας πήραν σήμερα τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι.

Μετά από ιατρική σύσκεψη, ο τραυματίας μπήκε στο χειρουργείο περί τις 11:30 και χρειάστηκαν περισσότερες από 5 ώρες για να ολοκληρωθεί η επέμβαση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ακρωτηριασμός έγινε από αρκετά ψηλά, με τους γιατρούς να δρουν με βάση τους φόβους τους για πιθανό σηπτικό σοκ ή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Μετά τον ακρωτηριασμό, ο αστυνομικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. 

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση» αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA