Μενού
Πελαργός
Οικοσύστημα Ελλάδας | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Κτηνωδία στον Έβρο με μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων πουλιών και θηλαστικών, με την ΕΡΤ να τονίζει πως για το συμβάν χρειάστηκε να κληθεί η Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Εταιρείας Βιοποικιλίοτητας Θράκης (ΕΠΘΒ).

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, για το περιστατικό στον Έβρο ζητήθηκε από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, η συνδρομή των δύο Ειδικών Μονάδων Ενίσχυσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του από την Κεντρική Μακεδονία και τη Ροδόπη.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν σε περιοχή περίπου 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων μεταξύ Φερών και Αρδανίου, εντοπίστηκαν 47 νεκρά ζώα, μεταξύ των οποίων προστατευόμενα αρπακτικά πουλιά, τσακάλια, αλεπούδες και σκύλοι.

Παράλληλα, την τελευταία ημέρα παρατηρήθηκε να διέρχεται από την περιοχή ένας Ασπροπάρης, ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ευρώπη και αυστηρά προστατευόμενος στην Ελλάδα, ο οποίος κινδύνευε να δηλητηριαστεί και αυτός αν δεν είχε γνωστοποιηθεί το περιστατικό και δεν είχαν περισυλλεγεί τα δηλητηριασμένα δολώματα από τις ΕΜΑΔΔ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA