Μενού
οπεκεπε-ανακριτης-κατηγορουμενοι
Στον ανακριτή οι 7 πρώτοι κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ | INTIME
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του εντεταλμένου Ευρωπαίου Ανακριτή ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των επτά πρώτων κατηγορούμενων από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για δράση εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που της αποδίδεται ότι εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι 15 κατηγορούμενοι που μεταφέρθηκαν την Κυριακή το πρωί από την Κρήτη, θα απολογηθούν σε ομάδες σήμερα, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ήδη έχουν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο από τους 7 κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι, που είναι πατέρας και γιος, φέρονται να είπαν στον δικαστικό λειτουργό ότι έλαβαν επιδοτήσεις, για τις οποίες όμως δεν γνώριζαν ότι έχουν δοθεί παρατύπως.

Διαβάστε ακόμα: ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Ευρωπαίο ανακριτή οδηγούνται 8 από τους 16 συλληφθέντες του σκανδάλου

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει ασκηθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες σχετικά με την συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βάρος τής περιουσίας της ΕΕ και του Δημοσίου, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων κ.ά.

Η πρώτη ομάδα που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια, αφορά κυρίως κατηγορούμενους που δεν τους καταλογίζεται ενεργός ρόλος στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία και τη δράση της ομάδας.

Διαβάστε ακόμα: Σοβαρή καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν κάλεσαν τον πραγματικό Φραπέ στη Βουλή, αλλά λάθος πρόσωπο»

Κατά τη διαδικασία της Τετάρτης , ενώπιον του δικαστικού θα βρεθεί η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων ενώ η Πέμπτη θα είναι η μέρα που προγραμματίζονται οι τελευταίες απολογίες κατηγορουμένων, οι οποίοι κατά την κατηγορία αποτελούν την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη δικογραφία περιγράφονται συγκεκριμένα πρόσωπα σε ρόλο ηγετικής ομάδας. Ως αρχηγός, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, κατηγορείται 47χρονος συνδικαλιστής στον αγροτικό τομέα, ενώ οι αρχές θεωρούν ότι συγγενικά του πρόσωπα, καθώς και ένας λογιστής ανήκαν στην διευθυντική ομάδα.

Η όλη δραστηριότητα της οργάνωσης, που εκτείνεται από το 2019 έως σήμερα, φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά που εκτιμάται στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πλην των εμπλεκομένων που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Κρήτη, στην υπόθεση φαίνεται να έχουν εμπλοκή και άλλα 26 πρόσωπα.

Ελεύθερη με περιοριστικό όρο και 60 χιλιάδες ευρώ η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού

Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της κατηγορούμενη, από την ομάδα των πρώτων επτά κατηγορουμένων από την Κρήτη που απολογούνται σήμερα στον Ευρωπαίο Ανακριτή, για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόκειται για τη μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, στην οποία Ανακριτής και Εισαγγελέας επέβαλλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ.

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος με περιοριστικούς όρους. Στον έναν εκ των δύο, τον πατέρα, επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Η διαδικασία συνεχίζεται για τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή για τις απολογίες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...