Μενού
fotia-ergostasio
Φωτιά στο εργοστάσιο της Λαμίας | lamiareport.gr
  • Α-
  • Α+

Καταστράφηκε από πυρκαγιά το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας που έφτιαχνε τα σχολικά γεύματα, που σύμφωνα με καταγγελίες ευθύνονται για τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (19/5) ενώ σύμφωνα με τον ALPHA σήμερα Δευτέρα (20/5) ήταν προγραμματισμένος έλεγχος στο εργοστάσιο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). 

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ζητά από την Εισαγγελία Λαμίας να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο.

Ο δεύτερος έλεγχος του ΕΦΕΤ 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο ΕΦΕΤ είχε μεταβεί στο εργοστάσιο το Σάββατο (18/5) για να συλλέξει δείγματα από το εργοστάσιο αλλά το τμήμα παραγωγής ήταν κλειστό. Ο νέος έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα αλλά δεν έγινε επειδή ξέσπασε η φωτιά. 

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται καθημερινές», δήλωσε στον ALPHA ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

«Παρ' όλα αυτά πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε και κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να το βλέπαμε γενικά το πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων. Δυστυχώς, βέβαια, μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέλα δεν υπάρχει πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διακινήθηκαν από το εργοστάσιο. Ωστόσο, η Περιφέρεια είχε συλλέξει δείγματα από τα μακαρόνια με κιμά που καταγγέλθηκε ότι προκάλεσαν τη δηλητηρίαση και τα έστειλε για εξέταση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

lamia
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία | lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
Φωτιά στη Λαμία | lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr
fotia lamia
lamiareport.gr
lamia
lamiareport.gr

BEST OF LIQUID MEDIA