Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Λαμίας με τα δεκάδες κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε παιδιά, έπειτα από κατανάλωση σχολικού γεύματος.

Να σημειωθεί ότι 63 μαθητές από 7 σχολεία της Λαμίας εμφάνισαν τις τελευταίες τρεις ημέρες συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το Mega ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα συγκεκριμένα γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Μετά την αποκάλυψη για δεκάδες κρούσματα, οι γονείς των παιδιών βρέθηκαν την Παρασκευή (17/5) ενώπιον του εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

«Έκλαιγε, πονούσε πάρα πολύ η κοιλιά της. Εμείς είμαστε σε μία ομάδα όλοι οι γονείς από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας μέσω viber από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οπότε ενημερωνόμαστε και βλέπω στην ομάδα έχουν αναρτηθεί πάρα πολλά μηνύματα με τα ίδια συμπτώματα από άλλους γονείς στα παιδιά τους», είπε στο Mega μία μητέρα.

Λαμία: Η καταγγελία μητέρας

«Τότε κατάλαβα ότι δεν είναι απλά μία τυχαία γαστρεντερίτιδα, είναι δηλητηρίαση. Εγώ κατέθεσα μήνυση. Υπήρχαν πάντα παράπονα για το φαγητό, πάντα μύριζε κάπως παράξενα, ειδικά το ψάρι», συμπλήρωσε. «Εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να είμαστε όλη την ώρα από πάνω να ανοίγουμε και να μυρίζουμε το φαγητό να δούμε εάν είναι καλό», είπε στη συνέχεια η μητέρα.

«Υποτίθεται ότι έχουν γίνει έλεγχοι. Το φαγητό είναι χυμένο στην τσαντούλα γιατί δεν είναι κλεισμένο αεροστεγώς. Απλά να δοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους γιατί απευθύνονται σε παιδάκια», τόνισε επίσης.

«Μετά από δύο χρόνια, μετά από τρία χρόνια αυτή η εταιρία θα συνεχίσει ξανά να δίνει στα παιδιά μας φαγητό. Με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ ότι ενώ είμαστε μία μικρή κοινωνία κάποιοι αμελούν την υγεία των παιδιών μας», υπογράμμισε.

Μηνύσεις στη Λαμία

Ο Χρήστος Παπαντώνης, μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας, είπε πως έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίων της εταιρείας.

«Πήγαμε στην εισαγγελία και κατόπιν στην αστυνομία. Οι μηνύσεις έχουν ξεπεράσει τις 30. Το μεσημέρι ένας γονέας μας έστειλε εάν είμαστε καλά μετά το φαγητό και έτσι καταλάβαμε τι συμβαίνει», είπε.

«Τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με τα παιδιά. Δεν γίνεται να στέλνουμε υγιή τα παιδιά μας στο σχολείο και να γυρνάνε δηλητηριασμένα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA