Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Θάλαμος νοσοκομείου | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Για το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητών –από σχολικά γεύματα– στη Λαμία μίλησε η Μαρία Ζωγράφου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού, η οποία αποκάλυψε πως η εταιρεία catering δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς των μαθητών στη Λαμία ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε βάρος της εταιρείας, την ώρα που η ίδια απάντησε πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

«Ούτε μία συγγνώμη. Μία απλή συγγνώμη. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε ακούσει πολλές φορές παράπονα για τα εν λόγω σχολικά γεύματα, έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας» είπε η κα Ζωγράφου, ερωτώμενη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Λαμία: Τι είπε η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων

«Εμείς πληροφορηθήκαμε προχθές (σ.σ Πέμπτη) για τα κρούσματα. Ξεκίνησε με ένα τηλεφώνημα το βράδυ, όπου ενημέρωσα κα8ι τον διευθυντή. Ήταν μεμονωμένο περιστατικό μέχρι νωρίς το βράδυ. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα στο viber όπου μιλάμε οι γονείς όπου εκεί άρχισαν τα μηνύματα να πέφτουν το ένα μετά το άλλο, ότι και το δικό μου παιδί έκανε εμετό, διάρροια μετά το φαγητό» είπε αρχικά για το συμβάν στη Λαμία.

«Ενημερώθηκα ότι υπήρχαν κρούσματα και σε άλλα τρία σχολεία, τέσσερα με το δικό μας. Σήμερα έχουν γίνει 7 τα σχολεία. Τα κρούσματα είναι περίπου στα 63 αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερος ο αριθμός γιατί αυτά τα σχολικά γεύματα που περισσεύουν τα παίρνουν δάσκαλοι για να μην πεταχτούν. Γύρω στα τέσσερα παιδάκι και εκπαιδευτικός νομίζω πήγαν στο νοσοκομείο με πόνους» ξεκαθάρισε.

«Εμείς κάναμε σαν σύλλογος καταγγελία χθες (σ.σ Παρασκευή) πήγαμε στην Εισαγγελέα, όπου έδωσε εντολή στην αστυνομία να διενεργήσει έρευνα. Έχουν ξεκινήσει οι μηνυτήριες καταθέσεις κι εμείς ως σύλλογος, αλλά και από γονείς» συνέχισε.

«Πριν λίγο ενημερωθήκαμε κιόλας ότι μίλησαν με την εν λόγω εταιρία, όπου μάλιστα είπαν ότι είναι ένα τυχαίο γεγ9ονός και ότι λογικά είναι μία γαστρεντερίτιδα που είχαν τα παιδάκια. Αν είναι δυνατόν 63 παιδάκια ταυτόχρονα γαστρεντερίτιδα;» αναρωτήθηκε η κα Ζωγράφου για την τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία.

«Από 7 διαφορετικά σχολεία που κατανάλωσαν το ίδιο γεύμα; Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός. Ούτε μία συγγνώμη. Μία απλή συγγνώμη. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε ακούσει πολλές φορές παράπονα για τα εν λόγω σχολικά γεύματα, έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας. Αυτό που μας θυμώνει είναι ότι είναι σχολικά γεύματα. Αυτό μας στεναχωρεί. Έχουμε βρει και κλειστές συσκευασίες που δεν καταναλώθηκαν, τις έχουμε παραδώσει ήδη στην Αστυνομία ώστε να σταλούν στο Χημείο του Κράτους για ανάλυση» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA