Μενού
lamia ergostasio
Το εργοστάσιο στη Λαμία που τυλίχθηκε στις φλόγες. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση με τη φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες την Κυριακή (19/05), μία ημέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελίες για προβλήματα υγείας σε παιδιά τα οποία κατανάλωσαν σχολικά γεύματα της εταιρείας.

Ο έλεγχος του ΕΦΕΤ ήταν προγραμματισμένος για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Σε ρεπορτάζ του Mega τονίζεται ότι σήμερα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στη συγκεκριμένη μονάδα γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τμήμα δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Λαμία: Οι έρευνες για τα γεύματα

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ΕΟΔΥ εδώ και δύο ημέρες έχει στην κατοχή του ορισμένα πακέτα από τα γεύματα, που μοιράστηκαν, τα οποία ελέγχει για να διαπιστωθεί τι περιείχαν.

Πληροφορίες που διέρρευσαν χθες, αναφέρουν ότι εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος.

Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής, σημειώνεται στο Mega.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA