Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» για το λαθρεμπόριο καυσίμων και τις «πειραγμένες αντλίες» στα πρατήρια της χώρας.
Η Μαρία Ζάγκα επισήμανε πως 3 στα 10 πρατήρια καυσίμων έχουν πειραγμένες αντλίες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βάζουν, για παράδειγμα, 20 λίτρα και να κινούνται με 14.
«Μιλάμε για πειραγμένες αντλίες. Το θέμα μας εδώ και καιρό είναι οι πειραγμένες αντλίες, νοθευμένα καύσιμα» ανέφερε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, εξηγώντας πώς «πειράζονται» οι αντλίες στα πρατήρια καυσίμων.
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Ο ρόλος των χάκερ
«Οι πειραγμένες αντλίες γίνονται με δύο περιπτώσεις, να έρχονται απ' έξω η πρώτη ενώ η δεύτερη είναι να έχουν κάποιο χάκερ, που επεμβαίνει μέσω υπολογιστή στο λογισμικό της αντλίας και παίζουν ανάλογα.
Πρέπει, πιθανότατα, να έχουν ένα σταθερό ποσοστό που κλέβουν τον καταναλωτή. Για παράδειγμα, μπορεί να γράφει 20 λίτρα το σύστημα, αλλά στην ουσία να έχουν μπει 14.
Έχουν φτιάξει έτσι το σύστημα ώστε να δείχνει ότι είναι γεμάτο το ποσό που θέλουν, και μετά να κάθεται».
Παρελθόν αποτελεί πλέον η εγκληματική σπείρα που δραστηριοποιούταν στο λαθρεμπόριο καυσίμων, μετά από διεξοδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επρόκειτο για δύο εγκληματικούς «βραχίονες», τα μέλη των οποίων παρέμβαιναν στις αντλίες καυσίμων και στο σύστημα παρακολούθησης εισροών – εκροών πρατηρίων, με σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών.
Το παραπάνω κατάφερναν με τη χρήση ενός παράνομου λογισμικού, που μείωνε τις ποσότητες καυσίμου που παραδίδονταν στους καταναλωτές, χρεώνοντάς τους όμως την πλήρη ποσότητα.
- Την σκότωσε και πήγε στο καφενείο να δει τον Άγιαξ: Ένα αδιανόητα κυνικό έγκλημα
- Ο Ελπήνωρ είναι ο ξεχασμένος αντι-ήρωας της Οδύσσειας που λάτρεψε η παγκόσμια λογοτεχνία
- Διεθνείς «πλάτες» Μασκ στον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη: «Αυτό είναι άρρωστο»
- Γιατί ο Κηφισός θα έχει μόνο μία λωρίδα τη νύχτα: Μέχρι πότε θα κρατήσει το κυκλοφοριακό χάος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.