Μενού
fotia
Πυροσβεστικό αεροσκάφος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες φωτιές σε τρία μέτωπα μαίνονται αυτή την ώρα. Σε Καλύβια και Σαρωνίδα σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ στα Δερβενοχώρια και στο Λουτράκι οι φλόγες κινούνται ανεξέλεγκτα.

Ο χάρτης με τις φωτιές

Λόγω των ισχυρών ανέμων και των τιτάνιων προσπαθειών της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό των πυρκαγιών, η κατάσταση στα μέτωπα μεταβάλλεται συνεχώς.

Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των μετώπων στους παρακάτω χάρτες:

Εδώ LIVE χάρτης με την πορεία της φωτιάς

Εδώ LIVE χάρτης της NASA με τις εξελίξεις των πύρινων μετώπων

Δερβενοχώρια

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια είναι δυναμική, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πυρκαγιά στην παλαιά Εθνική Oδό Μάνδρας Θήβας.

Η φωτιά είναι δυναμική και σε αυτό το πλαίσιο έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Πουρνάρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα προς τη Μάνδρα. Παράλληλα αναμένεται σχετική ενημέρωση και για την απομάκρυνση από τον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας νότια προς Ελευσίνα.

Σημειώνεται πως στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Εθνικής Οδού Ελευσίνας - Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Λουτράκι

Την ίδια ώρα, προληπτική εκκένωση των οικισμών στον Άγιο Χαράλαμπο και στο Πανόραμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προχώρησαν οι Αρχές λόγω της φωτιάς.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοηθούν ώστε να υπάρχουν διαρκείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο. 

Στη μάχη κατά της φωτιά στην περιοχή συμμετέχουν και στελέχη και μέσα από τις Ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα: 

  • 3 Α/Φ CL-215
  • 2 Α/Φ CL-415
  • 2 Προωθητές Γαιών
  • 1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα)
  • 1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα)

Δαφνί - Όρος Αιγάλεω

Στο Δαφνί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει πάνω στον λόφο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο σημείο υπάρχουν αρκετοί πυλώνες της ΔΕΗ.

Όμως, νέα φωτιά ξέσπασε αυτή τη φορά στο όρος Αιγάλεω. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Ευάγγελο Ντηνιακό, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ενώ οι προσπάθειες εστιάζονταν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Δαφνί, νέα εστία ξεπήδησε στην απέναντι ακριβώς πλευρά, πάνω στο όρος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικίες.

Σαρωνίδα

Η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί της Τρίτης, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, έπειτα από την υπεράνθρωπη προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών από το μεσημέρι της Δευτέρας όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ωστόσο τρεις πυροσβέστες από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού, τραυματίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA