Μενού
fotia-volos
Φωτιά στη Μαγνησία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά στη Μαγνησία, όπου στην κωμόπολη του Βελεστίνου έχασαν χθες (26/07) δύο άνθρωποι τη ζωή τους, όντας εγκλωβισμένοι από τις φλόγες. Οι Πυροσβέστες δίνουν τεράστια «μάχη» για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου, ενώ στο σημείο καταγράφονται νέες αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε ανάμεσα στο Βελεστίνο και στο Αερινό, η οποία χαρακτηρίζεται ως αρκετά σοβαρή από τους πυροσβέστες, που επιχειρούν στο σημείο. Μάλιστα, στην ίδια περιοχή βρίσκονται και τα εναέρια μέσα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Την ίδια ώρα, όπως περιγράφει το Open, αναζωπύρωση καταγράφηκε κοντά στο χωριό Σέσκλο, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά τα στελέχη της Υπηρεσίας (σ.σ. Πυροσβεστικής) δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η αναζωπύρωση στο χωριό καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ βρίσκεται κοντά σε ένα από τα πολλά μαντριά της περιοχής.

fotia-magnisia
Φωτιά στη Μαγνησία | Eurokinissi

Φωτιά στη Μαγνησία: Δεν απειλούνται προς το παρόν οικισμοί 

Παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται ως σοβαρό το μέτωπο, η Πυροσβεστική εκφράζει φόβους ότι δεν ξέρει που θα ξεσπάσει νέα αναζωπύρωση, καθώς υπάρχουν παντού «καντηλάκια».

Στο σημείο πνέει βορειοδυτικός άνεμος 4-5 μποφόρ, γεγονός που εντείνει την αγωνία για την εκδήλωση ενός νέου μετώπου, ενώ την ίδια ώρα η καταστροφή χαρακτηρίζεται ως αρκετά μεγάλη.

Το μέτωπο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εκφράζονται φόβοι ότι θα επεκταθεί κι άλλο η πυρκαγιά, για να το απειλήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως τα εναέρια μέσα κάνουν τη «διαφορά» σήμερα, Πέμπτη, καθώς είναι σε θέση να επιχειρούν πιο «στοχευμένα» στο κομμάτι, όπου έχει εκδηλωθεί η φωτιά.

Φωτιά στη Μαγνησία: Τα δύο προηγούμενα μέτωπα

Άξιο αναφοράς είναι ότι νωρίτερα ήταν σε εξέλιξη δύο μέτωπα: ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Μαγνησία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Στη φωτιά στη Μαγνησία έχασαν χθες τη ζωή τους δύο άνθρωποι: ένας 50χρονος βοσκός που πάλευε μέχρι τελευταία στιγμή να σώσει τα πρόβατά του και μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα η οποία κάηκε μέσα στο τροχόσπιτο όπου ζούσε.

Στη μάχη με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα στη φωτιά στη Μαγνησία. 

Μεγάλες καταστροφές στο Σέσκλο

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι καταστροφές, τουλάχιστον σε κτηνοτροφικό επίπεδο, είναι αρκετά μεγάλες στο χωριό Σέσκλο, καθώς αρκετά ζώα εγκλωβίστηκαν σε μαντριά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως σημειώνει το gegonota.news, από τη φωτιά έγινανστάχτες βιοτεχνίες και ποιμνιοστάσια. «Μείναμε χωρίς νερό να παλεύουμε με την φωτιά, οι ζημιές μας είναι τεράστιες, δηλώνει ιδιοκτήτης εργοστασιακής μονάδας ανακύκλωσης, καταγγέλοντας πως από τις βρύσες δεν έτρεχε σταγόνα».

fotia - sesklo
Φωτιά στον Σέσκλο | gegonota.news
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA