Μενού
paiderastia
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 45χρονος από τη Μαγνησία, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.

Προηγήθηκε αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών από Οργανισμό του εξωτερικού, μέσω της EUROPOL.

Ο 45χρονος κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 34 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Τα παιδιά φαίνεται ότι ήταν κάτω των 12 ετών. 

Από την ψηφιακή ανάλυση και την αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κάρτες μνήμης, δύο φορητά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και οπτικός ψηφιακός δίσκος (DVD).

Μάλιστα, κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ εντοπίσθηκαν αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο δύο αρχεία βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA