Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο επικρατεί μετά τις καταγγελίες γονιών για απόπειρες αρπαγής παιδιών. Το τελευταίο περιστατικό αφορά την καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 8χρονης στη Μαγούλα.

Η μητέρα της 8χρονης στη Μαγούλα περιέγραψε στο Live News τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή. Ήταν 19:30 το απόγευμα. Όταν ο άντρας γύρο στα 55 σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, έξω από την παιδική χαρά που έπαιζε η μικρή.

«Βγαίνει το παιδί στα λίγα μέτρα σταματάει το αυτοκίνητο, της λέει: ‘’Έλα κοντά μου, μην φοβάσαι’’. Το παιδί στην αρχή δεν κατάλαβε. Πλησίασε με λίγα βήματα προς το πρόσωπό του. Ο κύριος αυτός της λέει: ‘’μη φοβάσαι, έλα να σε πετάξω πιο κάτω’’. Το παιδί δεν κάνει το λάθος να πλησιάσει. Επιστρέφει στις κούνιες που βρίσκονται κάτω από το σπίτι της και ζητάει βοήθεια από ένα παιδί μεγαλύτερο», λέει η μητέρα. 

«Το παιδί εκεί εφόσον είπε έλα να σε πετάξω πιο κάτω, πονηρεύτηκε οπότε άρχισε να κάνει αργά βήματα προς τα πίσω. Είχε τρομοκρατηθεί οπότε σταμάτησε, έχασε τη μιλιά του και το παιδί καταφατικά, κούναγε το κεφάλι του και αρνιόταν να μπει στο αυτοκίνητο. Αυτός προφανώς, έβλεπε ότι το παιδί έχει τρομοκρατηθεί και συνέχιζε και της έλεγε με χαμόγελο ‘’μη φοβάσαι, δεν χρειάζεται’’ και εκεί που λέει: ‘’εντάξει, εντάξει, μείνει εκεί που είσαι και έρχομαι εγώ’’», σύμφωνα με τη μητέρα. 

Η μητέρα του κοριτσιού που πηγαίνει στη Β’ Δημοτικού είναι πεπεισμένη πως η κόρη της λίγο έλειψε να γίνει θύμα απαγωγής. Η καταγγελία στους αστυνομικούς έγινε το βράδυ της ίδιας μέρας, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες.

«Το σπίτι ήταν από την πλευρά που πήγαινε το αυτοκίνητο, οπότε αυτή προτίμησε να τρέξει αντίθετα, να πάει προς τη παιδική χαρά, να πιάσει τον πρώτο ενήλικα που είδε μπροστά της. Είπε το συμβάν, τους παρακάλεσε να την συνοδεύσουν στο σπίτι», ανέφερε. 

Καταγγελίες για απόπειρες αρπαγής στην Εύβοια

Οι αστυνομικοί στην Εύβοια ερευνούν από την περασμένη εβδομάδα τρεις καταγγελίες για απόπειρες αρπαγής παιδιών. Οι δύο έγιναν στο Μαντούδι όταν δύο παιδιά 9,5 ετών, αγόρι και κορίτσι, συμμαθητές στο ίδιο σχολείο, βρέθηκαν στο στόχαστρο.

«Είναι ένα βαν παρκαρισμένο στη μέση της διαδρομής και καθώς είδε την κόρη μου να έρχεται, ανοίγει το παράθυρο και της λέει: ‘’κοριτσάκι μπες μέσα να σε πάω κάπου’’. ’’Όχι δεν μπαίνω’’, λέει και αρχίζει να τρέχει», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Λίγες ώρες μετά άγνωστος πλησιάζει με αυτοκίνητο έναν συμμαθητή του κοριτσιού και του ζητάει να τον ακολουθήσει. «Τη στιγμή που γυρνάει και τον ρωτάει: ‘’Θέλεις να έρθεις να σου δείξω κάτι φοβερό που έχω σπίτι μου;’’. Το παιδί κοντοστέκεται, καταλαβαίνει  ότι κάτι δεν πάει καλά. Του λέει ‘’άντε παράτα μας’’, όπως τον έχω συμβουλέψει, και πάει πιο κάτω και κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο», είπε η μητέρα του.

Η τρίτη απόπειρα απαγωγής έγινε στην Αγία Τριάδα της Εύβοιας όταν 2 άντρες βγήκαν από ένα βαν και επιχείρησαν να αρπάξουν ένα 12χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τη καταγγελία που έγινε.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τα παιδιά που περιέγραψαν τα όσα έζησε να παραμένουν ανάστατα και τους γονείς τους, σε επιφυλακή μέχρι να βρεθούν οι δράστες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA