Μενού
fotia
Δασική πυρκαγιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύσκολο αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου (04/11) για τους κατοίκους στην Κάρυστο λόγω της φωτιάς που ξέσπασε από το μεσημέρι και συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.

Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά Καρύστου Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος για τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή:

«Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν έχει βρέξει σχεδόν από τον Μάιο, υπάρχει μια τεράστια ξηρασία. Έχουμε ισχυρούς ανέμους 7, 8 ίσως και 9 μποφόρ, η φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι. Πρώτα εκκενώθηκε το χωριό Αμυγδαλιά, από οποίο μέσα πέρασε η φωτιά και τώρα είναι γύρω στην περιοχή Καλαμάκι και στην περιοχή της Πρινιάς.

Ήταν τέτοια η ταχύτητα, που ευτυχώς και η δημοτική αρχή και η περιφέρεια καταφέραμε και ευτυχώς δεν έχουμε κάτι χειρότερο, δηλαδή έχουμε απώλειες ζώα, μεγάλες εκτάσεις αλλά ευτυχώς δεν έχουμε κάτι χειρότερο.

Επιχείρησαν δύο καναντέρ αλλά πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις, υπάρχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, πραγματικά καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια μαζί με τους εθελοντές και τους κατοίκους.

Προσπαθούμε, αυτή τη στιγμή έχουμε τρία μέτωπα, ευτυχώς έχει πέσει λίγο η ένταση του ανέμου. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τη φωτιά γύρω από τον οικισμό Πρινιά. Έρχονται ενισχύσεις και από άλλες περιοχές», τόνισε ο δήμαρχος Καρύστου».

Χωριά χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε χαρακτηρίστηκα κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κάηκαν και αποθήκες με ζωοτροφές.

Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA