Μενού
maria-karustianou
Μαρία Καρυστιανού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον των μελών του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης που πέθανε στο δυστύχημα των Τεμπών, αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και για στελέχη του σιδηρδρόμου.

Όπως αναφέρει το Mega, στη συγκλονιστική της ομιλία, η Μαρία Καρυστιανού «λύγισε» τους ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες αλλά και η ίδια δεν άντεξε όταν προβλήθηκε βίντεο για τα Τέμπη με τα ονόματα που σκοτώθηκαν στην τραγωδία.

«Σωστά αναρωτιέστε μαζί μ' όλο τον ελληνικό λαό πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελεί τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας εν έτει 2023. Αυτό φυσικό ήταν κάτι άγνωστο για εμάς και σίγουρα θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας από την επιλογή του τρένου εάν γνωρίζαμε τη φρικτή πραγματικότητα» είπε η κα Καρυστιανού.

«Μαθαίνουμε εκ των υστέρων πως η καθημερινή λειτουργία των τρένων ήταν γεμάτη από βλάβες και ατυχήματα» συνέχισε η κα Καρυστιανού, στη συγκινητική της ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Εκ μέρους των μηχανοδηγών, πολλαπλά υπομνημάτα και υπενθυμίσεις είχαν φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, του υπουργού Μεταφορών και της ΡΑΣ, χωρίς κανένα να απαντηθεί, αλλά ούτε και η κατάσταση να βελτιωθεί. Στα υπομνήματα μιλούσαν για πιθανούς θανάτους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η Μαρία Καρυστιανού, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, άφησε αιχμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαρακτήρισε τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει το κέντρο τηλεδιοίκησης βορείου Ελλάδας μία ημέρα μετά το δυστύχημα. «Στην ουσία πήγε να εγκαινιάσει μία τηλεδιοίκηση που δεν υπήρχε» τόνισε.

Είπε, μάλιστα, πως, κατά παραδοχή σε συνέντευξη, οι οδηγίες για μπάζωμα δόθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA