Μενού
panelladikes 2023
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αρκετές ήταν οι όμορφες ιστορίες, που ήρθαν στη δημοσιότητα, και σχετίζονται με τις φετινές Πανελλήνιες και τους υποψήφιους/ες. Μπορεί αρκετοί από αυτούς να μην κατάφεραν να περάσουν στη σχολή, που ήθελαν υπάρχουν όμως περιπτώσεις, οι οποίες προκαλούν συγκίνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μητέρα από τη Λέσβο που «νίκησε» τον καρκίνο και πέρασε στο τμήμα που ήθελε και η περίπτωση του Ντεμπά, του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου, ο οποίος μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αριστεύσει και να περάσει στη σχολή της αρεσκείας του. Ανάλογη περίπτωση αποτελεί ενός άλλου προσφυγόπουλου από τη Συρία, που κατάφερε να περάσει σε σχολή Θεατρικών Σπουδών.

Τι λέει ο ίδιος

Ο Αμάλ, το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Συρία, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υποτροφία που πήρε για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. «Η αλήθεια είναι ότι ήταν μεγάλος ο κόπος, που χρειάστηκε, για να περάσω στη σχολή εγώ και ο συμμαθητής μου. Πήρα την υποτροφία από το Deree για να σπουδάσω Θεατρικές Σπουδές και Πολιτικές Επιστήμες, δύο πράγματα που μου αρέσουν πάρα πολύ» είπε στην αρχή.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη σκληρή δουλειά που ρίξαμε, για να περάσουμε στις σχολές» σημείωσε στη συνέχεια, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια, δηλαδή από το 2018

Ο Κοσμάς Δρακάτος, εκπαιδευτικός σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων, ανέφερε πως τόσο ο Αμάλ όσο και ο Ντεμπά καθόντουσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ στη δομή, για να μάθουν ελληνικά. «Γυρνούσαν από το σχολείο, έτρωγαν, ξεκουραζόντουσαν το πολύ μία ώρα και αμέσως μέτα διάβαζαν μέχρι το 19:00 και μετά μαζί μου μέχρι τις 10, 11:00 το βράδυ» συμπλήρωσε ο εκπαιδευτικός.

Σε ό,τι αφορά στα σχέδια του, ο Αμάλ είπε πως «είναι προς το παρόν είναι αρκετά νωρίς, για να βρω τι θέλω να κάνω με τη ζωή μου». Σε ερώτηση, που του έγινε για το εάν θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, είπε πως «η πολιτική παιδεία ήταν αρκετά σημαντικό μάθημα στο Λύκειο και από την Α' Λυκείου και τη Β' Λυκείου, όπου την κάναμε σαν μάθημα, απέκτησα το ενδιαφέρον μου. Θεωρώ ότι αποτελεί ένα από τα ενδιαφέροντα μου». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA