Μενού
Αστυνομία
Περιπολικό αστυνομίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, την ώρα που ο κατηγορούμενος 50χρονος δεν έχει παραδεχτεί τίποτα στις Αρχές. Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη, «ο κρεοπώλης έκανε τρομακτικά λάθη». «Ένας πολύ αφελής και βλάκας ήταν», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τη δεύτερη μέρα που ανέλαβα την υπόθεση έλεγα ότι "φωνάζει" εκκωφαντικά, παρότι τόν προσήγαγαν, τον αφήσανε κτλ», είπε ο κ. Τσούκαλης, μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα» του Action24.

«Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τόν είδε, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος υποστήριξε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Μπάμπης απεδείχθη με την άρση του απορρήτου ότι τόν είχε καλέσει εκείνος», είπε επίσης.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του κρεοπώλη, ο ιδιωτικός ερευνητής είπε: «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάς καλύψει μία ώρα και 10 λεπτά περίπου από τα στίγματα του κινητού και λέει ότι τόν πήγε στο σπίτι του. Η διαδρομή αυτή είναι επτά με οκτώ λεπτά».

«Λέει ότι δεν θυμάται γιατί έκανε χρήση. Τού κάνουν εκείνη τη στιγμή τεστ, βγαίνουν τα αποτελέσματα και αποδεικνύεται ότι δεν έκανε χρήση, παρότι είναι χρήστης, καθ' ομολογίαν του», ανέφερε ακόμα και συνέχισε:

«Ομολογεί στην τελευταία κατάθεση ότι τον πήρε και πήγανε στο σημείο εκείνο που βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης, αλλά μετά το άφησε στα ΤΕΙ. Κατά σύμπτωση από τα ΤΕΙ -ρητορικά και ειρωνικά το λέω- τον πήραν κάποιοι άλλοι και τον σκοτώσανε. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα πιστέψει ούτε μικρό παιδί».

«Ο Μπάμπης δεν είχε μπλέξει πουθενά», υπογραμμίζει ο Γιώργος Τσούκαλης.

«Στη σκηνή του εγκλήματος πιστεύω ότι ήταν μόνος του»

«Ο κρεοπώλης, πέραν από την παρέα αυτή που είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας και ενδεχομένως τους χρησιμοποιούσε και για άλλοθι, είχε και μία άλλη παρέα εκτός Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στη Ναύπακτο», είπε επίσης ο ερευνητής και σημείωσε: «Αυτές οι παρέες ενδεχομένως είναι παρέες που μπορεί να μπούνε μέσα στην εξίσωση για άλλα θέματα, όπως αρχαιοκαπηλία».

Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση του κρεοπώλη και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ανέφερε: «Δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται σε μια τέτοια δεινή οικονομική θέση, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι σκληρός, δεν έχει συναισθήματα, δεν έχει ενσυναίσθηση».

«Στη σκηνή του εγκλήματος πιστεύω ότι ήταν μόνος του, δεν ξέρουμε πώς παγίδευσε τον Μπάμπη και τι ακριβώς συνέβη. Έχει λίγο ακόμα δρόμο η δουλειά, πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει απόλυτα η έρευνα», τόνισε επίσης ο κ. Τσούκαλης.

Φοβάται για τη ζωή του ο κατηγορούμενος;

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος φοβάται για τη ζωή του και δεν μιλάει στην αστυνομία, ο ερευνητής είπε: «Είναι σενάρια εργασίας και αυτά, αλλά είναι πολύ απίθανο να συμβαίνουν, δηλαδή αν τούς δίναμε ποσοστά θα τούς δίναμε 2% με 3%».

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος πήρε "διαζύγιο" από την αλήθεια, ακόμα και όταν οι αστυνομικοί τού έδειχναν και τού λέγανε σε έχει καταγράψει η κάμερα σε εκείνο το σημείο στα φωτοβολταϊκά, απαντούσε "δεν είμαι εγώ". Κι όταν τού "ζουμάρανε" την πινακίδα έλεγε "δεν είμαι εγώ"», συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσούκαλης.

«Ο κρεοπώλης είναι ιδιαίτερα "σκληρός" και θεατρίνος»

«Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ιδιαίτερα "σκληρός", ένας άνθρωπος ο οποίος είναι και θεατρίνος», υπογράμμισε.

«Από ανθρώπους της παρέας του έμαθα ότι όταν χτυπούσε το τηλέφωνο, ενδεχομένως από τους φίλους του Αγρινίου της Ναυπάκτου ή της Πάτρας, πήγαινε στο πίσω μέρος του κρεοπωλείου και μιλούσε. Δηλαδή από τους ανθρώπους που τούς θεωρούσε φίλους έκρυβε κάποιους άλλους», είπε επίσης.

Γιατί ο Μπάμπης είχε ανοιχτή εφαρμογή στο κινητό του;

Μιλώντας για τα δεδομένα που ανακτώνται από το κινητό του θύματος, ο ερευνητής επισήμανε ότι «υπήρχε μία εφαρμογή και αυτό είναι ένα ερώτημα: ο Μπάμπης το άνοιξε για να ακούει κάποιος, άνοιξε το messenger, το viber, το what's app; Αυτό είναι κάτι το οποίο το ελέγχει η ελληνική αστυνομία».

«Πιστεύω ότι θα ανακτηθούν όλα αυτά, γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Μπάμπης το τηλέφωνό του το είχε συνδεδεμένο με το τηλέφωνο της αδερφής του, οπότε όλα αυτά θα βρεθούν», κατέληξε ο Γιώργος Τσούκαλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA