Μενού
xaplostres
Ξαπλώστρες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο της δικαιοσύνης φαίνεται πως παίρνουν οι υποθέσεις και οι καταγγελίες που κάνουν τόσο πολίτες όσο και κινήματα για ελεύθερες παραλίες, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών που «βαφτίστηκαν» ως «κινήματα της πετσέτας».

Μάλιστα, το κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» κατέθεσε, σύμφωνα με το cyclades24, νωρίτερα, σήμερα, τον σχετικό φάκελο στην εισαγγελία Πρωτοδικών αφού πρώτα συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές. Όπως επισημαίνει, η δημιουργία του κινήματος έγινε με τάχιστους ρυθμούς.

Τι αναφέρει το κίνημα

«Τρεις βδομαδες έχουμε τρέξει χιλιάδες ανθρώπων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Έχουμε ζήσει πολλές συγκινήσεις αυτές τις τρεις βδομάδες. Άγνωστοι άνθρωποι βρεθήκαμε μαζί από την έγνοια μας και την αγάπη μας για τον τόπο μας.

Η καταγγελία μας είναι μεν το πρώτο βήμα αλλά και ακόμα πριν της καταγγελίας είχαμε πρώτα αποτελέσματα του μαζικού κινήματός μας που δημιουργήθηκε αυθόρμητα και σκοπό έχει την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία των παράλιών μας και κατ’ επέκταση του νησιού, των εαυτών μας και των παιδιών μας.

Η φύση και ο άνθρωπος δεν έχουν δικαιώματα ο ένας κόντρα στον άλλο. Είμαστε ένα και θέλουμε να ζούμε στο νησί απολαμβάνοντας το με όλον τον πλούτο που απλόχερα μας προσφέρει χιλιάδες χρόνια τώρα. Θελουμε να ζούμε εδώ με σεβασμό απέναντι στον συμπολίτη και τον επισκέπτη κι όχι σε αντιπαλότητα.

Είναι στο χέρι μας να είμαστε πολίτες, να υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά, και να ζούμε όλοι μαζί καλύτερα”.

Να σημειώσουμε ότι χθες απόγευμα Κυριακής στο επιτόπιο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Γρόττα, στη πόλη της Νάξου πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση των μελών του κινήματος. Δεκάδες οι συμμετέχοντες, ακούστηκαν αρκετές νέες προτάσεις ενώ η πιο απλή κίνηση; Δημιουργήθηκε κουτί οικονομικής ενίσχυσης στο φαρμακείο της Ανθής Περιστεράκη για γραφειοκρατικά έξοδα, παράβολα, γραμματόσημα, φλαιερ, και άλλα που θα προκύψουν. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η συνάντηση θα επαναλειφθει και την επόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο στις 7:30!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA