Μενού
kougias.jpg
Ο Αλέξης Κούγιας. | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Νέα ανατροπή σημειώθηκε σήμερα σχετικά με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για την πολύκροτη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

«Είναι ψευδές ότι παραιτήθηκα από συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που ερμηνεύτηκε ευρέως ως αποχώρησή του από την υπόθεση.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και τόνισε ότι χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί αν θα παραιτηθεί. Χρόνος ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο δεν του δόθηκε και το δικαστήριο έσπευσε να ορίσει 3 νέους συνηγόρους. «Την απόφασή μου για το τι θα κάνω θα την πω την Πέμπτη», κατέληξε σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η υπόθεση αυτή είναι μια πρόκληση για τη Δικαιοσύνη γιατί ό,τι έγινε, έγινε μέσα σε ένα γραφείο στην Ασφάλεια Αθηνών όπου δύο ανεκδιήγητοι αξιωματικοί συνεργαζόμενοι με έναν Εισαγγελέα, κρυφά, άρχισαν να διερευνούν ενδεχόμενη εμπλοκή της κας Πισπιρίγκου στο θέμα του θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας: «Δεν ενημέρωσαν κανέναν»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν ενημέρωσαν κανέναν, επικοινωνούσαν μόνο με τον Μπουζιάνη τον ιατροδικαστή και ο κ. Μπουζιάνης χωρίς να ενημερώσει κανέναν επέλεξε έναν τοξικολόγο από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος δεν έδωσε τον όρκο του πραγματογνώμονος και λες και ήταν μια ιδιωτική τους υπόθεση οι αστυνομικοί, ο Μπουζιάνης και ο τοξικολόγος άρχισαν να διερευνούν εάν υπάρχει κάποια εμπλοκή της Πισπιρίγκου».

Κούγιας: «Με λάθος τρόπο»

«Να σας πω ότι προηγουμένως είχε διερευνηθεί πάλι με εμπλοκή του Μπουζιάνη, είχαν αποσταλεί τα όργανα της Τζωρτζίνας στην καθηγήτρια της τοξικολογίας την κα Λευκίδου είχαν αποσταλεί στον παθολογοανατόμο καθηγητή κ. Θεοχάρη οι οποίοι είχαν αποφανθεί και οι δύο ότι δεν βρίσκουν τίποτα περίεργο και ότι αυτός ήταν ένα απροσδιόριστος θάνατος. Όχι βέβαια απροσδιόριστος, εμείς έχουμε αναδείξει πια στο δικαστήριο ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα επιληπτικής κρίσεως ή ήταν ένα πνευμονικό οίδημα το οποίο είχε σαν υποδομή μια λοίμωξη η οποία αντιμετωπίστηκε με λάθος τρόπο», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA