Το «μέλλον» της κακοκαιρίας έγινε αντικείμενο νέας διαφωνίας μετεωρολόγων μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ανέφερε ότι «τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή» και στη συνέχεια πρόσθεσε πως «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία».
Δείτε την ανάρτηση Τσατραφύλλια:
Το «επίμαχο» σενάριο
Αφορμή για την τοποθέτηση του μετεωρολόγου, η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, σύμφωνα με την οποία «δεν θα ξεμπερδέψουμε έυκολα με αυτήν την κακοκαιρία».
«Το όλο αυτό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που στο πέρασμά του αφήνει από τεράστιους όγκους νερού μέσα σε λίγες ώρες εως και χοντρό χαλάζι συνοδεία μεγάλου αριθμού αστραπών - κεραυνών, δεν φαίνεται να εγκαταλείπει εύκολα τη χώρα μας» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και προσθέτει:
«Τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα έντονα, την τάση αυτό το βαρομετρικό χαμηλό να προσπαθεί να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά στη θαλάσσια έκταση του νοτίου Ιονίου και προς τη δυτική Κρήτη.
Εάν επαληθευτούν αυτά τα σενάρια θα πρέπει από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές - καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.
Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου.»
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.