Μενού
fotia aeroplano
Πυροσβεστικό αεροσκάφος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με δύο νέες φωτιές σε Κάρυστο και Αίγιο βρίσκεται αντιμέτωπος ο κρατικός μηχανισμός. Μάλιστα, στην πρώτη περιοχή δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς, ενώ στη δεύτερη έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου.

Την ίδια ώρα, για έκτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, καθώς η Νότια Ρόδος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το μέτωπο στην Κάρυστο

Αναξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο, στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης για τέσσερις συνολικά οικισμούς, ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα, εκκενώνονται οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός. Στο σχετικό μήνυμα αναφέρεται:

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι & Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!! Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των εναέρων μέσων. Επίσης πρόσθεσε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κατευθύνεται προς τον οικισμό Λιβάδι και Πλατανιστό. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο καθώς καίει σε 10 εστίες και κατευθύνεται προς την Κάρυστο».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας, το πρωί της Κυριακής.

evia-fotia
Φωτιά στην Κάρυστο | evima.gr

Η φωτιά στο Αίγιο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στο Δερβενάκι Αχαΐας, στο Αίγιο. Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις και από την Πάτρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αργά το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον οικισμό Κάστρο, ενώ στάλθηκε sms από το 112. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στον οικισμό Κάστρο, εκκενώστε προς Καθολικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!! Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας Τσαγρή και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Η πυρκαγιά καίει θάμνους σε δύσβατη περιοχή, πανω από τον οικισμό Βιλιβινιώτικα.

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, μιλώντας στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ANT1 ανέφερε ότι η φωτιά είναι διάσπαρτη και πολυμετωπική, καίει σε δύσβατη περιοχή, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθεί οικισμός.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA