Μενού
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Αποστολή του Άλλου Ανθρώπου στη Ρουμανία | NDP Photo
  • Α-
  • Α+

Τη δική της απάντηση σχετικά με τις μαρτυρίες, που τη «φωτογραφίζουν» να είναι δίπλα στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών έδωσε μία γυναίκα.

«Δεν έχω να σας πω κάτι, για να μην σας απαντάω, δεν ξέρω τίποτα. Αν πήγα μία φορά με τον κ. Πολυχρονόπουλο κάπου, πάρτε τον κύριο Πολυχρονόπουλο να σας εξηγήσει ο ίδιος» είπε στον Alpha σχετικά με τις κατηγορίες, που αποδίδονται στον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας για υπεξαίρεση χρημάτων εθελοντών και για την αξιοποίησή τους με άλλους τρόπους.

«Εγώ και ο άνδρας μου είμαστε εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας χρόνια. Αν μία φορά βρεθήκαμε με τον κύριο Πολυχρονόπουλο, μπορούμε να βρεθήκαμε οπουδήποτε τόσα χρόνια» συνέχισε η γυναίκα, που φέρεται να συνόδευε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

«Δεν έχω να σας πω κάτι, για να μην σας απαντάω, δεν ξέρω τίποτα. Αν πήγα μία φορά με τον κ. Πολυχρονόπουλο κάπου, πάρτε τον κύριο Πολυχρονόπουλο να σας εξηγήσει ο ίδιος.  Δεν πρόκειται να σας πω τίποτα, γιατί αυτό δεν αφορά εμένα, αφορά τον κ. Πολυχρονόπουλο» κατέληξε.

Νέες μαρτυρίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Την ίδια ώρα, άλλα άτομα μίλησαν για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο σημειώνοντας πως τον έχουν δει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

Πρόσθεσαν πως φέρεται να είχαν δει και την εν λόγω γυναίκα να τον συνοδεύει κάποιες φορές, συμπληρώνοντας ότι ενίοτε έπαιζαν μαζί.

Άλλος Άνθρωπος: «Δεν λείπει ούτε ένα σεντ από δωρεές»

Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δήλωσε πως ο εντολέας του δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία επισήμως και τόνισε πως «δεν λείπει ούτε σεντ» από τις δωρεές που έχουν γίνει.

«Εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο - και θα έπρεπε να ενδιαφέρει - είναι εάν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του "Άλλου Ανθρώπου". Με απόλυτη σαφήνεια, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν λείπει ούτε ένα σεντ» είπε ο δικηγόρος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Ο ίδιος λέει να αφήσουμε τον "Άλλο Άνθρωπο" απ'έξω. Εκεί είναι η πεμπτουσία όλου του θέματος. Η αλληλεγγύη, η βοήθεια, ας μην ποδοπατιέται, ας μην λοιδορείται και ας μην λιθοβολείται» ζήτησε.

Σημείωσε πως τόσο το δικό του παράπονο, όσο και του κ. Πολυχρονόπουλου, είναι ότι όλες αυτές τις μέρες δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία σε βάρος του. «Όλες αυτές τις μέρες γίνεται λόγος για καταγγελίες, δηλώσεις πρώην, νυυ, εθελοντών, εργαζομένων... Επισήμως, δεν υπάρχει ούτε μία κατάθεση».

«Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ σε δηλώσεις ανωνύμων» εξήγησε ο δικηγόρος.

«Λιθοβολούμε έναν άνθρωπο που αν σε κάποιες εβδομάδες ή μήνες αποδειχθεί ότι αδίκως κατηγορήθηκε, τι θα έχει μείνει; Η λάσπη» παρατήρησε. 

Ερωτώμενος γιατί ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν είχε συστήσει ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του «Άλλου Ανθρώπου», σημείωσε πως «πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ για αδιαφάνεια και δαιδαλώδεις λογαριασμούς. Εμείς έχουμε έναν άνθρωπο που λέει: αν θέλετε να κάνετε συνεισφορές, εδώ είναι οι λογαριασμοί». Όπως προσέθεσε, αυτός ο τρόπος «είναι πολύ πιο διαφανής». 

«Από το 2011, που λειτουργεί "Ο Άλλος Άνθρωπος", δεν λειτουργεί υπό τύπο κρατικής ή άλλης δομής. Είναι μία παρέα ανθρώπων που μαγειρεύει. (...) Ο κ. Πολυχρονόπουλος εξακολουθεί και μαγειρεύει, δεν έχει άλλη δράση, μοιράζει συσσίτια, 3.000 το πρωί και 3.000 το απόγευμα, δεν κάνει κάτι άλλο». 

Καταλήγοντας ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε πως «δεν είναι κατηγορούμενος. Όταν θα κληθεί αρμοδίως θα δώσουμε όλα τα στοιχεία. Αυτός ο άνθρωπος που κάνει έργο, θα αποδοθεί λευκή περιστερά στην κοινωνία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA