Μενού
astinomikoi dias
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ | Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του εμβρύου που εντοπίστηκε σε αποχέτευση κτιρίου στην Σόλωνος στα Εξάρχεια, από υπάλληλο εταιρίας αποφράξεων.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τη μητέρα του βρέφους και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό ενώ ήδη από χθες (26/02) κλήθηκαν στην Ασφάλεια, τόσο ο υπάλληλος της εταιρείας που εντόπισε το έμβρυο όσο και εργαζόμενοι της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

Μάλιστα έχει ήδη ζητηθεί και λίστα με τις γυναίκες που έχουν επισκεφθεί τον χώρο το τελευταίο διάστημα ενώ, σύμφωνα με το Star, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια.  

Όπως όλα δείχνουν, είτε πρόκειται για παράνομη έκτρωση, είτε κάποια από τις γυναίκες που βρέθηκαν στο κτίριο γέννησε εκεί, πέταξε το έμβρυο και έφυγε. Πολλά περιμένουν οι Αρχές και από τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής.

Η Ελένη Μαμάη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας αποφράξεων, μίλησε στο Star  και περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις με το που εντοπίστηκε το έμβρυο στην αποχέτευση.

«Με μία κουτάλα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για τη διαδικασία, έφερε προς τα έξω τα μωρομάντηλα και μαζί έφερε και το μωρό. Είδε στην αρχή τον λώρο και νόμιζε ότι είναι ποντίκι. Όταν διαπίστωσε ότι αυτό που έχει φέρει στην επιφάνεια είναι μωρό, κάλεσε τους αρμόδιους και έφτασαν στον χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

Σόλωνος: Σε «ψυγείο» το έμβρυο

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί βρήκαν το νεκρό βρέφος σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ και οι υπεύθυνοι που κλήθηκαν για εξηγήσεις τόνισαν πως θα ενημέρωναν τις αρχές το πρωί της Τρίτης.

Το γεγονός ότι καθυστέρησαν να ενημερώσουν άμεσα τις αρχές, έχει γεννήσει ήδη πολλά ερωτήματα.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης τοποθέτησαν το μωρό σε ένα κασόνι ενώ σήμερα θα μεταβούν στο σημείο η αστυνομία και ο ιατροδικαστής προκειμένου να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή.

Να σημειωθεί ότι δίπλα στα γραφεία των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται μία ιδιωτική μαιευτική κλινική και ερευνάται πώς το συγκεκριμένο βρέφος βρέθηκε στο σύστημα αποχέτευσης.

Από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο αποβολής από εγκυμονούσα και κατά αυτόν τον τραγικό τρόπο να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Πάντως, δεν υπάρχει πληροφορία ούτε στο μαιευτήριο, ούτε στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» για το αν έφτασε κάποια γυναίκα που πιθανότατα έχριζε άμεσης βοήθειας.

Το έμβρυο που ανακάλυψε τη Δευτέρα υδραυλικός, υπάλληλος σε εταιρεία αποφράξεων, ήταν περίπου πέντε μηνών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA