Μενού
Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Πανσέληνος στο Σούνιο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα υποθαλάσσιο «νεκροταφείο» κλεμμένων αυτοκινήτων έχει δημιουργηθεί λίγο πριν το Σούνιο, στο ύψος των Λεγραινών, με την Αστυνομία να εκτιμά πως πρόκειται για οχήματα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε δολοφονίες, ληστείες κι άλλες έκνομες ενέργειες.

Καταδύτες, με την τεχνολογία του Up Stories, κατέγραψαν τις συγκλονιστικές εικόνες από το Σούνιο, όπου φαίνονται τα περισσότερα οχήματα να έχουν καταλήξει στο βυθό της θάλασσας.

Στο βυθό των Λεγραινών, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό βίντεο, μπορεί να βρει κανείς αυτοκίνητα, μηχανές, ακόμη και φορτηγά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος.

Σούνιο: Τα σενάρια της ΕΛΑΣ

«Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα πιθανότερα σενάρια είναι ότι αποτελούν κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία πήραν τα ανταλλακτικά που ήθελαν, και πέταξαν τα κουφάρια τους στη θάλασσα. Παλαιότερα υπήρχε μία μόδα, να παίρνουν τα αυτοκίνητα και να ζητούν λύτρα, και όσοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίνονταν, τα πετούσαν στη θάλασσα» είπε ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος, μέλος της καταδυτικής ομάδας «Top2Bottom».

«Είναι όλα αλλοιωμένα» πρόσθεσε ο Νικόλαος Μαργαρίτης, μέλος της καταδυτικής ομάδας, με το σημείο όπου έχουν εγκαταλειφθεί αυτοκίνητα, να εντοπίζονται στο 59ο χιλιόμετρο Αθηνών - Σουνίου.

«Πλέον τα αυτοκίνητα έχουν γίνει ένα με τον βυθό. Έχει γίνει ένας τεχνητός ύφαλος, όπου πάνω στο αμορτισέρ και στις ρόδες, βλέπεις πλάσματα του βυθού να κινούνται και δίνει μία ιδιαίτερη εικόνα στην κατάδυση» συνέχισε ο κ. Ανδρικόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA