Μενού
nisiros
Νίσυρος. | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε σοκ παραμένει η Νίσυρος με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από έναν άνδρα, συμβάν που κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού ο οποίος (σ.σ. γονιός) κινδυνεύει, μάλιστα, με απέλαση.

Το υπουργείο Πολιτισμού νωρίτερα, σήμερα, σχολιάζοντας την καταγγελία στη Νίσυρο, επισήμαμε πως «με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».

Επίσης, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας, προκειμένου να ερευνηθεί το περιστατικό στη Νίσυρο.

Νίσυρος: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού

«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».  

Νίσυρος: Το χρονικό της καταγγελίας

Αναβρασμός επικρατεί στη Νίσυρο, καθώς οι κάτοικοι του νησιού ενημερώθηκαν ότι ένας γονέας που κατήγγειλε στην αστυνομία την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του, από κάτοικο της περιοχής, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση.

Σύμφωνα με το vimatisko.gr ο πατέρας του παιδιού δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι κάτοικοι του νησιού και φορείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούν την άμεση απελευθέρωση του γονέα.

«Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού», τονίζεται στην επιστολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA