Μενού
Τρακτέρ αγροτών
Τρακτέρ αγροτών στη Λάρισα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών τους κινητοποιήσεων είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Η προσυγκέντρωση στην πρωτεύουσα έχει οριστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας, με τα κομβόι των τρακτέρ να πηγαίνουν προς το Σύνταγμα περί τις 18:30.

Έχει γίνει γνωστό πως οι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Ελλάδας δεν κλήθηκαν να πληρώσουν τα διόδια κατευθυνόμενοι προς την Αθήνα, και τους επετράπη να τα περάσουν για να συνεχίσουν την πορεία τους προς το συλλαλητήριο.

Γιατί πήραν «απαλλαγή» από τα διόδια

Σύμφωνα με ενημέρωση των παραχωρησιούχων των διοδίων, η κίνηση των αγροτών επί του αυτοκινητοδρόμου αποτελεί μία ειδική περίπτωση, αφού κατά κανόνα δεν επιτρέπεται η κίνηση των τρακτέρ επί αυτού του μέρους του οδικού δικτύου.

Κατά τους εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων, τα κομβόι των τρακτέρ κινήθηκαν συνοδεία αστυνομικών οχημάτων για λόγους ασφαλείας, οπότε δεν πλήρωσαν διόδια. Δεν είναι ωστόσο σίγουρο αν αυτή η «χασούρα» θα παραμείνει ως έχει.

Αυτό διότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το «δωρεάν» πέρασμα των τρακτέρ από τα διόδια αποτελεί ειδική περίπτωση, και το υπουργείο δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια επίσημη ενημέρωση. Συνακόλουθα, δεν γνωρίζουν αν το ίδιο το κράτος θα κληθεί να καταβάλλει το κόστος της διέλευσης των αγροτών εκ των υστέρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA