Μενού
melissokomos
Ο μελισσοκόμος Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος | @ΣΚΑΙ
  • Α-
  • Α+

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στη «σκιά» και της Agrotica που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Τα τρακτέρ έχουν βγει στις εθνικές οδούς, οι μηχανότρατες στις θάλασσες και μελισσοκόμοι αντιδρούν μιλώντας στα κανάλια. 

Ένας από αυτούς είναι και ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος από την Καρδίτσα που δραστηριοποιείται στη μελισσοκομία και έγινε viral στο Twitter για την ιδιαίτερη... κόμμωση με τζίβες. Πρόκειται για τον γραμματέα του Συλλόγου Μελισσοκόμων Καρδίτσας

«Υπάρχει μία σειρά αιτημάτων για τις κινητοποιήσεις με πρώτο τις ελληνοποιήσεις. Εισάγεται νοθευμένο και φιλτραρισμένο μέλι χωρίς γύρη, μπλέκεται μαζί με ελληνικό και γίνεται ένα χαρμάνι και πωλείται ως ελληνικό στα ράφια», ανέφερε στον ΣΚΑΙ. 

Ο ίδιος είπε πως οι εισαγωγές γίνονται κυρίως από την Ασία και «εμείς θέλουμε να τεθεί συγκεκριμένη ποσότητα γύρης που θα περιέχεται στο μέλι που θα λέμε ότι είναι ελληνικό. Να ξέρει ο καταναλωτής τι μέλι παίρνει». 

Πώς νοθεύεται το μέλι

«Έχουμε να ανταγωνιστούμε κάποιους σε ένα πλαίσιο αδικίας και ψέματος. Η γυροσκοπική εξέταση γίνεται από το 1990, βάλτε κάτω τα χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοπαραγωγοί βάζουν ζητήματα, πρόκειται για τερτίπια. Τα περισσότερα μέλια δεν είναι ελληνικά. Τα εισάγουνε, τα φιλτράρουν για να μην υπάρχει ποσότητα γύρης και βάζουν ελληνικό για να γράφουν πως είναι ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν στην Καρδίτσα να είμαστε τόσοι παραγωγοί και να υπάρχουν τέτοια μέλια στα ράφια», είπε. 

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος ανέφερε πως πουλάει «στους μεγαλοπαραγωγούς σχεδόν τζάμπα». Ο ίδιος τον χρόνο βγάζει γύρω στους δύο τόνους μέλι το χρόνο και πουλάει χονδρική το κιλό στα τρία ευρώ. Το μέλι φτάνει στα ράφια σε γραμμάρια ενώ μπορεί να έχει αναμειχθεί και κοστίζει επτά ευρώ. 

Η... κουπ του Αλέξανδρου Γιαννακόπουλου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από χρήστες του Twitter...

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA