Μενού
agrotes.jpg
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών με τα τρακτέρ τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 30ης Agrotica. | EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
  • Α-
  • Α+

Έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνεται η 30ή Διεθνής Έκθεση Αgrotica, βρίσκονται παρατεταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ και αγρότες που διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το πετρέλαιο.

Η κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο παναγροτικό συλλαλητήριο και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα τρακτέρ θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Από χθες (01/02), οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ, μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες περισσότερα από 300 τρακτέρ διέσχισαν την παραλιακή οδό και έφτασαν στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 30η Έκθεση Agrotica.

Το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής είναι το βασικό πρόβλημα με το οποίο έχουν έρθει αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες οι αγρότες.

Όπως τονίζουν μέσω των εκπροσώπων τους, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, γιατί θέλουν τους πολίτες μαζί τους και όχι εναντίον τους. Να σημειωθεί αντιπροσωπεία των αγροτών παρέδωσε ψήφισμα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ

Σύμφωνα με το Open, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις Σέρρες, διαμηνύουν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα κλείσουν το τελωνείο Προμαχώνα.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης, που έφτασαν με μηχανότρατες στον Θερμαϊκό, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Επιπλέον, οι μελισσοκόμοι στη Λάρισα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις και τις νοθείες στο μέλι, έκαψαν ομοιώματα επαγγελματιών του κλάδου τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA