Μενού
oaka drone
ΤΟ ΟΑΚΑ σήμερα από ψηλά. | Point Of View GR.
  • Α-
  • Α+

Με απόφαση της κυβέρνησης μπαίνει λουκέτο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά και στο ποδηλατοδρόμιο, καθώς η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας που έχει φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις και αγώνες, με κορυφαία στιγμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι γινόταν έλεγχος των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα» στο συγκρότημα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility) του Ταμείου για λογαριασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΟΑΚΑ.

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακή συντήρηση των στεγάστρων έρχονται στην επιφάνεια λίγα 24ωρα μετά από την απόφαση για «λουκέτο».

Έρευνες για το ΟΑΚΑ

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα από την εισαγγελία αναφορικά με τα προβλήματα στατικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού σταδίου έχουν αποκλείσει με μια κορδέλα τους χώρους περιμετρικά από τις βάσεις στήριξης του στεγάστρου Καλατράβα για λόγους ασφαλείας ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καλατράβα είχε αφήσει στην Αθήνα ένα αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης των στεγάστρων το οποίο όμως… χάθηκε.

IMG_20231001_220201
Τα δύο στέγαστρα, που οδήγησαν σε κλείσιμο των εγκαταστάσεων. | Point Of View GR

Το ΟΑΚΑ από ψηλά

Το κανάλι Point Of View GR στο Youtube δημοσίευσε ένα βίντεο με λήψεις από drone στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου. Δείτε πως είναι σήμερα:

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA