Μενού
Οδηγός λεωφορείου ΟΑΣΑ
Οδηγός λεωφορείου κρατάει κινητό όσο κάνει το δρομολόγιο | Glomex - @Mega
  • Α-
  • Α+

Πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΑ, ο οποίος ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο 022 «Ακαδημία - Νέα Κυψέλη», είχε αφήσει για 30 δευτερόλεπτα το τιμόνι και κρατούσε το κινητό του.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Mega, έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης (19/3) και στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός του λεωφορείου να κρατάει για λίγο το τιμόνι με τα χέρια και τους αγκώνες του, την ώρα που τα μάτια και τα δάκτυλά του είναι στραμμένα στην οθόνη του κινητού.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα επιβάτης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λεωφορέιο, ενώ, όπως ειπώθηκε, αποτυπώνεται η στιγμή που ο οδηγός του λεωφορείου αφήνει για 30 δευτερόλεπτα το τιμόνι του οχήματος, σκρολάροντας στο κινητό.

Οδηγός λεωφορείου ΟΑΣΑ: Τι καταγγέλλουν επιβάτες

Ειδικότερα, με το ένα χέρι κρατάει το προστατευτικό του κινητού και με το άλλο σκρολάρει την οθόνη, ενώ κατά διαστήματα δίνει κλίση στο λεωφορείο και σταματάει στη διασταύρωση, ωστόσο ακόμη και εκείνη τη στιγμή, η συσκευή βρίσκεται στο τιμόνι.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, έτυχε να δουν αυτές τις εικόνες γιατί βρίσκονταν από πίσω του, την ώρα που ο δρόμος ήταν ολισθηρός –λόγω βροχής– και ο οδηγός απρόσεκτος, όσο εκτελεί το δρομολόγιό του.

Οδηγός λεωφορείου ΟΑΣΑ: Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Μάλιστα, στην αρχή του βίντεο, φαίνεται ο επαγγελματίας να επιταχύνει στον δρόμο της Κυψέλης, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στους επιβάτες.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και η ΟΣΥ, η οποία αναφέρει: «Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.Σ.Υ. Α.Ε. βάσει του κανονισμού, αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας, δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία».

«Επιπλέον, με απόφαση του Διευθύνοντος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο υπαίτιος τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΥ για το συμβάν στον ΟΑΣΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA