Μενού
panousisjimis
YouTube
  • Α-
  • Α+

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την κατάσταση στην πατρίδα μας, μόνο που πρέπει να φύγουμε κάποια στιγμή από εδώ, γιατί είμαστε όλοι μετανάστες». Ήταν 1998, όταν ο Τζίμης Πανούσης εύχονταν «χρόνια θολά» στον Θοδωρή Ρουσόπουλο, και στον φακό της τηλεοπτικής εκπομπής «7+7». Ο Τζίμης Πανούσης σχολίαζε με το δικό του, σκωπτικό τρόπο την υπερ-προβολή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου στα κανάλια εκείνης της εποχής, και στη συνέχεια, απλά «σόλαρε» σε όποιο θέμα εκείνος ήθελε. 

«Χριστόδουλε, μην ξαναβγείς στην τηλεόραση, εκτός αν έχεις ανακοινώσει κανένα νοσοκομείο να φτιάξεις, κανένα ορφανοτροφείο, κάτι για τα παιδάκια στα φανάρια. Γιατί, έχεις γίνει θέμα στις ειδήσεις. Είναι δηλαδή «σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί και μετά, Χριστόδουλος». 

«Τζίμη μη φεύγεις, ήταν τελικά ο Χριστόδουλος πρόσωπο της χρονιάς;» (τον ρωτάει ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος. 

«Αχ, ξέρετε, είναι ανάλογα με το γκάλοπ. Δηλαδή αν βάλεις «Χριστόδουλο προτιμάτε ή Τζακ Αντεροβγάλτη» θα βγει ο Χριστόδουλος με 1000 τα έκατο».

Απομόνωσα μόνο μερικές φράσεις από αυτή τη μικρή συνέντευξη/παρλάτα του Τζίμη, 26 χρόνια πριν, όταν ο δημοσιογράφος/τηλεπαρουσιαστής Ρουσσόπουλος του ζήτησε να σχολιάσει το πρόσωπο του 1998, τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Και τότε ο Τζίμης μας έδωσε την καλύτερη περιγραφή της σάτιρας που δεν έχει «ούτε ιερό, ούτε όσιο». Σήμερα θα γινόταν 70 ετών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA