Μενού
thranio taksi sxoleio.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το συμβάν που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του εξιστόρησε ο μαθητής από την Πάτρα που έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος στο σχολείο όπου φοιτά.

Ο 17χρονος εξήγησε, μιλώντας στο Live News του Mega, πώς τον χτύπησε το ρεύμα μέσα στο σχολείο του στη Πάτρα και φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει πως τελικά μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός. Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

«Κατά τις 12.30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό που είχε βγει από τη θέση του, ήταν ένα γυμνό καλώδιο και όπως κατέβαινα το ακούμπησα με την παλάμη μου και έσκασε το ρεύμα πάνω μου».

Το χρονικό του συμβάντος στην Πάτρα

Ήταν λίγο πριν το σχόλασμα όταν ο 17χρονος με δύο φίλους του, άρχισε να κατεβαίνει την σκάλα προς την είσοδο. Ξαφνικά το ρεύμα από γυμνό καλώδιο ενός φωτιστικού τον χτύπησε στο χέρι και στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση.

«Μετά από 2 λεπτά κατέβηκα στο προαύλιο, είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο και έτρεμα από το ηλεκτροσόκ». Ο νεαρός διατηρεί τις αισθήσεις του, αλλά είναι σοκαρισμένος. Ειδοποιείται η μητέρα του και ταχύτατα μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

«Πήγα στο νοσοκομείο στον Άγιο Ανδρέα με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, πήγαμε στο Ρίο με ασθενοφόρο». Οι γονείς του παιδιού καρδιοχτυπούν μέχρι ο γιος τους, να εξεταστεί από γιατρούς.

«Ένα καλώδιο γυμνό που έβγαινε από μία τρύπα του τοίχου εκεί ήταν βιδωμένο φως, φως εξόδου, αυτά με την μπαταρία. Είχε αφαιρέσει το φως, ήταν το καλώδιο γυμνοί στον τοίχο. Ακούμπησε το χέρι του στον τοίχο, όταν κατέβαιναν όλα μαζί τη σκάλα», είπε ο πατέρας του 17χρονου.

Ο τραυματισμός του μαθητή αναστατώνει το σχολείο, με γονείς να ζητούν εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των παιδιών τους.

«Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν τη βλάβη», δήλωσε η Κατερίνα Σίμου, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πατρών.

«Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ και από το σοκ πήδηξα τα σκαλιά και δεν κρατήθηκα».

Άγνωστοι φέρονται να κατέστρεψαν το φωτιστικό ασφαλείας

Ο έλεγχος στο σχολείο έδειξε πως το φωτιστικό ασφαλείας είχε καταστραφεί από αγνώστους και όπως φαίνεται δεν επισκευάστηκε.

«Το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας», πρόσθεσε η Κατερίνα Σίμου.

«Ήταν μέχρι τον ώμο, είχε μαυρίσει η παλάμη του και φοβήθηκε γιατί έκλεινε τα δάχτυλά του και άνοιγαν μόνα τους. Δεν ακούμπησε μέταλλο ευτυχώς, δεν ακούμπησε κάγκελα και είμαστε τυχεροί», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου επισκεύασαν το φωτιστικό, με τεχνικούς να εκφράζουν αμφιβολίες, για τον τρόπο που έγινε το ατύχημα.

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα», δήλωσε η διεύθυνση αυτεπιστασία Δήμου Πατρών.

Ο 17χρονος πάντως επαναλαμβάνει πως δεν προσπάθησε να πιάσει το γυμνό καλώδιο, αλλά αυτό, όπως λέει, τον ακούμπησε τυχαία, όπως περνούσε από το σημείο.

Μετά από ώρες αγωνίας ο μαθητής επέστρεψε σπίτι του υγιής και το πρωί πήγε κανονικά στο σχολείο του.

«Θα μπορούσε να ακουμπήσει και άλλο παιδί γιατί κατέβαιναν όλα μαζί στα σκαλιά, να έχουν επαφή μεταξύ τους τα παιδιά και να τους χτυπήσει όλους. Ήρθε και στο νοσοκομείο ο διευθυντής, είπε ότι έχει ενημερώσει τον Δήμο. Αφού είναι καλά, το ξεπερνάς», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Τεχνικοί του Δήμου έκαναν έλεγχο συνολικά στο σχολείο και άναψαν πράσινο φως για τη συνέχιση των μαθημάτων.

«Είχα δει το καλώδιο κρεμασμένο δύο ημέρες»

Ο 17χρονος Ηλίας ανέφερε επίσης ότι είχε δει κρεμασμένο το καλώδιο πριν δύο ημέρες εκεί. «Δεν είμαι σίγουρος πότε έγινε. Το φως ήταν σίγουρα σπασμένο. Ήμουν με ένα φίλο μου και κατέβαινα εκείνη την ώρα», είπε συγκεκριμένα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA