O Δημήτρης Χαΐτογλου, πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, σύμφωνα με το voria.gr.
Ο Δημήτρης Χαΐτογλου γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη και ήταν γιος του Ελευθέριου, ενός εκ των ιδρυτών της επιχείρησης που παράγει τον γνωστό Μακεδονικό Χαλβά.
Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση και ήταν ο άνθρωπος που έχτισε τις πρώτες επαφές της εταιρείας με την αγορά του εξωτερικού.
Σεβόμενη την επιθυμία του εκλιπόντος, η οικογένειά του θα τον αποχαιρετήσει σε στενό κύκλο, σύμφωνα με το voria.gr.
Αφοι Χαϊτόγλου ΑΒΕΕ: Η ιστορία της εταιρείας
Η βιομηχανία τροφίμων Αφοι Χαϊτόγλου ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη, από την ομώνυμη προσφυγική οικογένεια και αρχικά είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της πόλης.
Σήμερα, διατηρεί ως έδρα της την περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνει έκταση 170.000 τετραγωνικών μέτρων και παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα απόλυτα ενταγμένα στην Μεσογειακή διατροφή.
«Στις δύο υπερσύγχρονες μονάδες, της επεξεργασίας του σησαμιού και της παραγωγής χαλβά, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, για την επίτευξη σταθερής ποιότητας τελικού προϊόντος», σημειώνει η εταιρεία.
Οι παραδοσιακοί μέθοδοι παραγωγής παραμένουν ενεργοί, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για την διατήρηση του αυθεντικού χαρακτήρα των προϊόντων, επισημαίνει η επιχείρηση στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Εκτός από τα προϊόντα σησαμιού, η εταιρεία δραστηριοποιείται παράγοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.
Μαρμελάδες, πραλινάτες, λουκούμια, γκοφρέτες-πουράκια, συμπληρώνουν τον κατάλογο ειδών διατροφής για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Η βιομηχανία απασχολεί περίπου 400 άτομα προσωπικό.
Παράλληλα, ο Μακεδονικός Χαλβάς, όπως επίσης και τα υπόλοιπα προϊόντα παραγωγής εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου 50% της παραγωγής εξάγεται.
«Από την Αμερική και τον Καναδά, την Αυστραλία, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Ρωσία και τις αγορές της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, έως τη Μέση Ανατολή και την Ασία τα προϊόντα αυτά αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας», σημειώνει η εταιρεία, το όνομα της οποία έγινε συνώνυμο του χαλβά.
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Δημοσκόπηση Interview: Ανέτοιμη η Καρυστιανού για την πολιτική, λέει το 70% των πολιτών
- Τρίκαλα: Τα δύο σενάρια της φονικής έκρηξης και οι καταθέσεις των μαρτύρων
- Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι από τα Ίμια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.