Μενού
pyrosbestiki-pyrosvestiki
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα λυπηρό επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Τετάρτης (23/08) στην Πάρνηθα, όπου μαίνεται η καταστροφική φωτιά για δεύτερη, συνεχή ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, ομάδα ατόμων φέρεται να επιτέθηκε σε πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το πώς φέρεται να ξέσπασε το επεισόδιο και γιατί έλαβε έκταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βοηθάει στην ευρύτερη προσπάθεια, που καταβάλλουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι για να περιορίσουν τον πύρινο εφιάλτη, ο οποίος κινδυνεύει τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Οικολογική τραγωδία στην Πάρνηθα

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πάρνηθα, τον τελευταίο μεγάλο «πνεύμονα» της Αττικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό, αλλά φαίνεται πως ο απολογισμός για την καταστροφή στο βουνό είναι θλιβερός... Τα μέτωπα καίνε σε Καραούλι, Μετόχι και ανησυχεί ιδιαίτερα το μέτωπο στη Χούνη. 

Στην σελίδα Forecast Weather δημοσιεύτηκε χάρτης της Πάρνηθας, στον οποίο απεικονίζονται τα καμένα μέρη και τα όρια του Εθνικού Δρυμού ξεκινούν στην κίτρινη γραμμή: 

xartis

 

«Η φωτιά δεν είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας, είναι στην Πάρνηθα», αναφέρει η ανάρτηση και παραθέτει τα μέρη που πέρασαν οι φλόγες: 

  1. Ρέμα Θοδώρας
  2. Ρέμα Γιαννούλας
  3. Αλογόπετρα
  4. Άρμα
  5. Ταμίλθι
  6. Σπήλαιο Πανός
  7. πέριξ Μονής Κλειστών - Μονής Κυπριανού - Μονής Ντάρδιζας
  8. Κορυφή Κορομηλιά
  9. Κορυφή Κεραμίδι (Αλλά όχι την διαδρομή Μέλια -Αι Γιώργης Κεραμιδίου και το ομώνυμο εκκλησάκι)
  10. Πλατάνι 
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA