Μενού
Κορδέλα αστυνομίας
Επιχείρηση της αστυνομίας | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Την διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του, ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός από τον πρόεδρο του πειθαρχικού του Συλλόγου, Ζήση Κωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο του ελέγχου ο τελευταίος, αφού διαπιστώσει την ταυτότητα του δικηγόρου, στη συνεχεία θα διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να αποφανθεί αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι γνωστός ποινικολόγος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγο του, η οποία είναι επίσης δικηγόρος, και μετέβη μόνη της σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος συνελήφθη με τις νέες διατάξεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία, που δίνουν τη δυνατότητα σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους δημοσίους λειτουργούς υποχρεωτικά να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περαστικά, στις περιπτώσεις που τα θύματα δεν το κάνουν,

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, χωρίς η ίδια να επιθυμεί την αποκάλυψη της πραγματικής αιτίας των βαρύτατων τραυμάτων της, οι γιατροί με βάση τον νέο νόμο, ειδοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές.

Όπως τονίζεται στον ΣΚΑΪ, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως δεν ευσταθούσε ο ισχυρισμός της, ότι έπεσε από τη σκάλα στο σπίτι της.

Πώς συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη μετά από την αναφορά των γιατρών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό αδίκημα, που διώκεται μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο γνωστός δικηγόρος οδηγήθηκε στον ανακριτή και θα απολογηθεί μετά την νόμιμη προθεσμία.

Να σημειωθεί ότι με την θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και επαγγελματίες, όπως παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι, που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Πώς γίνεται αυτό; Για τους παραπάνω ισχύει ακαταδίωκτο σε εκδικητικές μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το τελευταίο δεν ισχύει αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA