Μενού
Η απόκρημνη παραλία
Η απόκρημνη παραλία | Youtube
  • Α-
  • Α+

Μία επιβλητική παραλία με πελώρια βράχια και ψηλά κύματα κρύβεται σε μια απόμερη γωνιά της Δυτικής Μάνης. Εντυπωσιακά στέκουν τεράστιες φυσικές μαρμάρινες «εξέδρες» που δημιουργούν τα πετρώματα της παραλίας, σαν αφηρημένα γλυπτά, δίνοντας στο τοπίο μία άγρια όψη, αλλά και το κοντινό σπήλαιο.

Πρόκειται για το Καταφύγι, δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος. Στην παραλία βρίσκεται και το σπήλαιο του Καταφυγίου, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας σύμφωνα με ειδικούς που το έχουν ερευνήσει. Στο παρελθόν, ένα υπόγειος ποταμός περνούσε από αυτό δημιουργώντας πολλά κανάλια που «σμίλεψαν» τα μάρμαρα.

Η γνωστή έκταση των στοών είναι 900 μέτρα αλλά υπολογίζεται πως το πλήρες μέγεθος του είναι 1600 μέτρα. Ο σπηλαιολόγος Γιάννης Πετρόχειλος και ο Σουηδός συνάδελφος του Lindberg εξερεύνησαν ένα μεγάλο μέρος του το 1953. Η εντυπωσιακή είσοδός του με τις μαρμάρινες πλάκες αποτελούσε την εκβολή του ποταμού.

Η παραλία του Καταφυγίου αποτελεί ένα κρυμμένο μυστικό προορισμό σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Σε αυτό το σημείο, που ο Ταΰγετος «εκβάλλει» στη θάλασσα, η φύση πραγματικά οργιάζει και δημιουργεί ένα από τα ομορφότερα τοπία της.

Διαβάστε επίσης

Αυτός είναι ο πιο ακριβός δρόμος στην Αθήνα - Δεν είναι στην Πλάκα

Ελληνική πρωτιά στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με αρνί στον κόσμο

Οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα μετά την κατοχή, λίγες ώρες μετά την έναρξη του εμφύλιου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA