Μενού
fotia
Φωτιά στον Έβρο | AP
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα ημέρα με φωτιές είναι η σημερινή για την Ελλάδα, καθώς πύρινα μέτωπα καίνε σε διάφορες περιοχές της χώρας, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικούς χάρτες με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα. 

Πού έχει φωτιά τώρα

Έβρος: Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 13η ημέρα κάνοντας στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παρά την παρουσία πολύ μεγάλων δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ της Πέμπτης στάλθηκε μάλιστα νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, «όπου και να κοιτάξεις βλέπεις κόκκινο φως στο βάθος», καθώς υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα που προακλούν πρόβλημα σε Σουφλί, Δαδιά και Κορνοφωλιά.

Μάλιστα, η αυριανή ημέρα αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν σε βοριάδες, με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο που καίει σε ορεινή περιοχή να κατέβει προς τα κάτω, με κατεύθυνση κατοικημένες περιοχές.

Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που επιχειρούν στο δρόμο από Σουφλί για Γιαννούλη και Σιδηρώ ώστε να μην περάσει η φωτιά και απειλήσει χωριά όπως το Πρωτοκκλήσι, η Κυριακή, η Αγριάνη, οικισμοί που βρίσκονται μετά το Σουφλί προς το Διδυμότειχο. Στην περιοχή επιχειρούν 585 πυροσβέστες, δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και εθελοντών.

Μαγνησία: Πυρκαγιά ξέσπασε στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες» Νέας Ιωνίας. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρεί ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη που βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στον Βόλο.

Η αποθήκη βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και για το λόγο αυτό κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους και ρίχνουν νερό για να αποτρέψουν την εξάπλωση, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο τμήμα της Νέας Ιωνίας.

Το 112, μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς, έστειλε μήνυμα εκκένωσης της συγκεκριμένης περιοχής, καθότι μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή. Κάλεσε τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ειδικότερα, στο μήνυμα που έστειλε, ανέφερε πως οι κάτοικοι της περιοχής Άσπρες Πεταλούδες πρέπει να απομακρυνθούν προς Πανθεσσαλικό Στάδιο, λόγω του πύρινου μετώπου.

Μεσσηνία: Φωτιά ξέσπασε όμως και στην Ασπροπουλιά του δήμου Καλαμάτας, κοντά στην κοινότητα Άρεως. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά έκαψε καλαμιώνες και χαμηλή βλάστηση, ενώ πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικές ομάδες. Στην περιοχή ήχησε το 112. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112 Μεσσηνία. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπροπουλιά απομακρυνθείτε προς Καλαμάτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η φωτιά οριοθετήθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Κιλκίς: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορώνα, στο Κιλκίς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Ηλεία: Φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, στην Ηλεία. Στην Πυροσβεστική σήμανε νέος συναγερμός, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φάρσαλα: Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

Πάρνηθα: Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει το μέτωπο της κάθε φωτιάς

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA