Μενού
fotia
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα νύχτα πύρινης κόλασης βιώνουν οι κάτοικοι στον Έβρο, καθώς η μεγάλη φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Μάλιστα, το 112 απέστειλε ένα ακόμα μήνυμα στους κατοίκους του Σουφλίου, καλώντας τους να είναι προετοιμασμένοι.

Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας! Παραμείνετε σε ετοιμότητα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε νωρίτερα ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, «όπου και να κοιτάξεις βλέπεις κόκκινο φως στο βάθος», καθώς υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα που προκαλούν πρόβλημα σε Σουφλί, Δαδιά και Κορνοφωλιά.

Μάλιστα, η αυριανή ημέρα αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν σε βοριάδες, με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο που καίει σε ορεινή περιοχή να κατέβει προς τα κάτω, με κατεύθυνση κατοικημένες περιοχές.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη από 585 πυροσβέστες, δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και εθελοντών.

Η ΕΡΤ μετέδωσε νωρίτερα ότι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης ενώ οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το Σουφλί.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλαμάτα

Το απόγευμα της Πέμπτης συναγερμός σήμανε στη Μεσσηνία από την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Ασπροπουλιά, στην Καλαμάτα

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με σύμμαχο το δυνατό άνεμο οι φλόγες που ξεπήδησαν λίγο πριν τις δυόμιση το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, λίγα χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα. Σύννεφο μαύρου καπνού σκέπασε ολόκληρη την περιοχή.

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και απείλησε σπίτια, γι’ αυτό περίπου μια ώρα μετά την εκδήλωσή της, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για προληπτική εκκένωση προς την Καλαμάτα. Μετά από λίγες ώρες το πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε. Κάηκαν παραπήγματα Ρομά, ελαιώνες και καλαμιές.

Στην περιοχή έσπευσαν 54 πυροσβέστες με 12 οχήματα και επιχείρησαν εκτός από τις επίγειες δυνάμεις 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Κάηκαν παραπήγματα Ρομά, ελαιώνες και καλαμιές. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε πως: «Με την αυτοθυσία των πιλότων που πέταξαν πολύ χαμηλά, κρατήθηκε όλο αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA