Μενού
fotia
Φωτιά στη Φυλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για ένα ακόμα 24ωρο η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες φωτιές που μετατρέπουν σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης, την ώρα που ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι πυρκαγιές έχουν λάβει διαστάσεις τραγωδίας καθώς από τη φωτιά στον νομό Έβρου έχουν εντοπιστεί απανθρακωμένοι σοροί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εικάζεται πως πρόκειται για μετανάστες, αφού στην περιοχή δεν έχει γίνει καμία δήλωση εξαφάνισης από κατοίκους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε χάρτη με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει και πάλι την Αττική, τον Έβρο, τη Βοιωτία και την Εύβοια, με τις των πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη που δείχνει LIVE την πορεία της φωτιάς.

Δείτε εδώ τον live χάρτη της NASA

Πού έχει φωτιά αυτή την ώρα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Φυλή όπου καίγονται σπίτια. Το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα Άνω Λιόσια. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο. Υπάρχουν αναφορές για ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα εγκλωβισμένους στα σπίτια τους. Κάτοικοι της περιοχής του Άγιου Ιωάννη Ρώσου Ντάρδιζας, καλούνται να μετακινηθούν προς το κέντρο του Μενιδιού, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τον οικισμό.

Στον Ασπρόπυργο η φωτιά φαίνεται πως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης της περιοχής του Λόφου Κυρίλλου προς τη Μάνδρα, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, στην Αλεξανδρούπολη η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 112 έστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων ακόμα οικισμών. Οι κάτοικοι σε ΜάκρηΔικέλλαΑγία Παρασκευή και Μεσημβρία απομακρύνονται προς Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ασθενών στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε χθες το βράδυ λόγω της φωτιάς στον Έβρο. 

Δύο μέτωπα μαίνονται στην Ροδόπη, στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ιάσμου. Η δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα, στη Δαδιά, το δάσος τυλίχτηκε στις φλόγες για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ενώ εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι άνθρωποι, που πιθανολογείται ότι είναι μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι και δύο παιδιά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις σορούς.

Φωτιά μαίνεται στην περιοχή Μοσχοπόδι έξω από τη Θήβα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Στην Καβάλα δίνεται μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο του δήμου Νέστου λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο μεταξύ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό και μέσα στην πόλη.

Στη Δυτική Φθιώτιδα ένα ενεργό μέτωπο απειλεί το χωριό Βίτολη στη Μακρακώμη. Δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού από το 112.

Στη Βοιωτία μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή ΥλίκηΝωρίτερα εστάλη μήνυμα για εκκένωση 9 οικισμών και τους ζητά να κατευθυνθούν προς το Κυριάκι

Επίσης, πύρινο μέτωπο καίει και στην Αρκαδία, όπου απειλείται ο οικισμός Αγία Σοφία και σπίτια. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, που μπορούν να ανακατευθύνουν τις φλόγες και να θέσουν σε κίνδυνο οικισμούς.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα σε Αρτάκη και Ψαχνά στην Εύβοια. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν δεν επέτρεψαν στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή, με αποτέλεσμα όλο το βουνό πάνω από τη Νέα Αρτάκη να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές αλλά και τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας, προσπάθησαν να συγκρατήσουν περιφερειακά κάποια μέτωπα φωτιάς, ώστε να προφυλάξουν κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα είχε διαταχθεί η εκκένωση και της βιομηχανικής περιοχής στη Νέα Αρτάκη.

Μία ακόμα φωτιά όμως βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη φορά στην περιοχή Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε παράλληλα και στην Πρέβεζα. Το μέτωπο κατευθύνεται προς τη Νέα Σαμψούντα

Φωτιά καίει επιπλέον και στο Ναρθάκι Φαρσάλων. Στις φλόγες παραδόθηκε δασική έκταση.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA